Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 10:48

Καλαμάτα: Βασιλόπουλος με Χαλαβατσιώτη για εξέλιξη πανδημίας

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Βασιλόπουλος με Χαλαβατσιώτη για εξέλιξη πανδημίας

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και ανασκόπηση των μέτρων που και τοπικά έχουν ληφθεί, πραγματοποιήθηκε χθες σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικό συνεργάτη του δήμου για θέματα υγείας και άθλησης Παναγιώτη Χαλβατσιώτη.


Η συνάντηση περιελάμβανε, επίσης, συζήτηση για τον σχεδιασμό του δήμου τόσο για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, όσο και για την προετοιμασία για ενδεχόμενο τρίτο κύμα το 2021. Μάλιστα, εξετάστηκαν και παράμετροι που αφορούν τα εν ενεργεία σχέδια διαχείρισης εκτάκτων αναγκών (σχέδιο “Ξενοκράτης” κ.ά.), καθώς και η πιθανή υποστηρικτική συμβολή του δήμου και των υπηρεσιών του -εφόσον απαιτηθεί- κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εμβολιασμού του πληθυσμού.
Ακόμα, συζητήθηκε η ενίσχυση δράσεων εθελοντισμού, μέσω ανάληψης πρωτοβουλιών, συμμετοχής δημοτών σε δράσεις ανάλογα με το αντικείμενό τους, αλλά και ενίσχυση ψηφιακών μορφών ενημέρωσης - εκπαίδευσης, μέσω των ΚΔΑΠ ή των δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών.


NEWSLETTER