Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 09:01

Προχωρά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της β’ φάσης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, που υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ.

“Είχαμε στην αρχή κάποια προβλήματα. Τώρα έχουν αρχίσει και δουλεύουν δύο συνεργεία στην πόλη, δουλεύουν μεταξύ Λακωνικής και Μαυρομιχάλη”, μας ενημέρωσε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης και παρατήρησε: “Θα συνεχίσουν προς τη δυτική περιοχή της πόλης. Είχαμε υποδείξεις ως υπηρεσία να προχωρήσουν άμεσα σε αποκαταστάσεις και νέες συνδέσεις, στις οποίες οι εργολάβοι συμμορφώθηκαν. Και πιστεύω ότι θα έχουμε μια ομαλή εξέλιξη του έργου”.

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι η προθεσμία του έργου είναι μέχρι τέλος του 2021”, όμως εκτίμησε πως “θα δοθεί κάποια παράταση, γιατί δεν θα προλάβουν να τελειώσουν το έργο. Είναι αρκετά χιλιόμετρα ακόμα”. Πληροφόρησε πως “αντικαθιστά περίπου το 1/5 του δικτύου της πόλης” και πρόσθεσε για τις επόμενες φάσεις του έργου αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης: “Μέχρι το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθεί η γ’ φάση που έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα προσπαθήσουμε να βρούμε και έναν τρόπο να χρηματοδοτήσουμε τη δ’ φάση, με την οποία θα ολοκληρωθεί σχεδόν η αντικατάσταση όλου του δικτύου της πόλης. Υπάρχουν 4 φάσεις, ήδη υλοποιείται η δεύτερη, η τρίτη θα τρέξει άμεσα και η τέταρτη πιστεύουμε μέσα στο 2021 να βρούμε τρόπο να την χρηματοδοτήσουμε”.

Το έργο της β’ φάσης χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και περιλαμβάνει εργασίες, μεταξύ άλλων, στο κέντρο της πόλης, νότια της πλατείας 23ης Μαρτίου και έως την οδό Βασ. Γεωργίου. Ανάδοχος είναι η εταιρεία AGT Constructions με έκπτωση 31,99%.

Γ.Σ.