Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 16:29

Αντιπαράθεση Βασιλόπουλου – Σωφρονά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του συμβούλου της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Γιώργου Σωφρονά, σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, το βράδυ της Δευτέρας, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2021.

Η αντιπαράθεση προκλήθηκε όταν ο κ. Σωφρονάς είπε ότι τον δήμαρχο διακρίνει αλαζονεία.
Στην τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό, μιλώντας πολιτικά, όπως είπε ο ίδιος, ο Γ. Σωφρονάς ανέφερε πως “για αλλού κινήσαμε και αλλού μας πήγε ο Θεοδωρικάκος”, κάνοντας λόγο για τις αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών να ακυρώσει την απλή αναλογική. Υποστήριξε πως κυβερνάει η μειοψηφία και ότι τον δήμαρχο τον χαρακτηρίζει η αλαζονεία και δεν έχει κουλτούρα συνεργασίας. Δήλωσε ότι τον τιμάει ως πρόσωπο, όμως, αμφιβάλλει για την πολιτική του παιδεία και μίλησε για αυτοθαυμασμό του και συνεχείς φωτογραφήσεις στα πάρκα τσέπης.
Παρεμβαίνοντας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε ότι ο λαός ψήφισε τον Βασιλόπουλο για δήμαρχο κι έκανε λόγο για το έκτρωμα της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας στις απόψεις Σωφρονά, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος είπε ότι είναι δήμαρχος εκλεγμένος δημοκρατικά τη δεύτερη Κυριακή, επέκρινε την απλή αναλογική και ανέφερε πως ο νόμος Θεοδωρικάκου έδωσε τη δυνατότητα να διοικηθεί ο δήμος κι έκανε λόγο για καλή διακυβέρνηση.
Αναφερόμενος και στον σύμβουλο της ίδιας παράταξης (“Πρότυπος Δήμος” του Βασίλη Τζαμουράνη) Παναγιώτη Χειλά, παρατήρησε ότι μαζί με τον κ. Σωφρονά έχουν “εμμονή που με κατηγορούν και με υβρίζουν”. Ανέφερε πως ο κ. Σωφρονάς τον είπε ακροδεξιό και τώρα τον λέει αλαζόνα και δήλωσε ότι “αυτόν τον κατήφορο δεν θα τον ακολουθήσω”, λέγοντας ότι δεν έχει εκφράσει προσωπικό χαρακτηρισμό και ύβρι για κανέναν. Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του που πρόκειται για μορφωμένο και κοινωνικά καταξιωμένο άνθρωπο.
Γ.Σ.