Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 11:31

Περίπτερο ηλεκτρονικής πληροφόρησης στην προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Περίπτερο ηλεκτρονικής πληροφόρησης στην προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας

Περίπτερο για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών τοποθετήθηκε στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας, στην προβολή της οδού Μαιζώνος.

Πρόκειται για πράξη που αφορά την κατασκευή του τουριστικού καταστήματος στην περιοχή της παραλιακής ζώνης. Συγκεκριμένα, είναι αυτοφερόμενη κατασκευή περιπτέρου (με δομή κοντέινερ), πρισματικής μορφής, με διαστάσεις βάσης 5,20μ. x 3,60μ. και ύψος 3,80μ. Εντός του περιπτέρου θα τοποθετηθεί παγκάκι και εκατέρωθεν της βασικής πορείας διόδου του επισκέπτη θα δημιουργηθούν κατακόρυφες κατασκευές, για την τοποθέτηση των οθονών και των συστημάτων ηλεκτρονικής πληροφόρησης.
Επίσης, σε εξέλιξη είναι και η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών στην πόλη της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 237.447,60 ευρώ.
Στόχος είναι τα τουριστικά καταστήματα (το δεύτερο θα στεγάζεται στο παλιό Δημαρχείο) να αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής και να παρέχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση στους επισκέπτες και στους κατοίκους για τουριστικά και πολιτιστικά θέματα της πόλης, μέσα από σύγχρονους διαδραστικούς και βιωματικούς τρόπους πληροφόρησης.


NEWSLETTER