Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 18:50

Δήμος Καλαμάτας: Προτάσεις για ένταξη σημαντικών έργων στο “Αντώνης Τρίτσης”

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Προτάσεις για ένταξη σημαντικών έργων στο “Αντώνης Τρίτσης”

Δύο ακόμα προτάσεις εκατομμυρίων ευρώ για έργα της ΔΕΥΑΚ, αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Καλαμάτας, για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, για: α) Τη μεγάλη δεξαμενή ύδρευσης στον Αγιο Ιωάννη Καρβούνη, προϋπολογισμού 5,5 εκ. ευρώ. β) Την ψηφιοποίηση των υδρομέτρων της ΔΕΥΑΚ στην πόλη, πάνω από 8 εκ. ευρώ, σε συνέχεια της προσπάθειας ψηφιοποίησης των δικτύων ακαθάρτων με GIS.
“Για να μπορούν να βλέπουν οι πολίτες τι καταναλώνουν και να ειδοποιούνται όταν υπάρχει κάποια διαρροή”, εξήγησε ο δήμαρχος και παρατήρησε: “Είναι το σύνολο της Καλαμάτας, 37.000 ψηφιακά υδρόμετρα και αυτό θα τοποθετήσει σε μια άλλη εποχή. Η ΔΕΥΑΚ έχει ευελιξία και μπορεί να ετοιμάζει γρήγορα μελέτες”.
Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου ο δήμαρχος κατέθεσε δύο προτάσεις στο υπουργείο Εσωτερικών για ένταξη στο “Αντώνης Τρίτσης”: Του έργου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αριος, Αμμου και Μικρομάνης, προϋπολογισμού 3,9 εκ. ευρώ. Και του έργου “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων ΔΕΥΑΚ”, προϋπολογισμού 3.729.400 ευρώ.


NEWSLETTER