Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 14:00

Καλαμάτα: Νέα απόφαση για “Ηλέκτρα”

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Νέα απόφαση για “Ηλέκτρα”

Για τη διαγωνιστική διαδικασία του έργου επισκευής (προϋπολογισμού 1.372.680 ευρώ) του κτηρίου του πρώην κινηματογράφου “Ηλέκτρα” για επανάχρησή του ως πολιτιστικού χώρου, η οποία έχει μπλοκάρει, καλείται να αποφασίσει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας στη 1 το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη.

Και αυτό γιατί η ανάδοχος του έργου εταιρεία “Π. Σκριβάνος - Π. Γρουσουζάκος Ο.Ε.”, με έκπτωση 40,31%, κηρύχθηκε έκπτωτη, και η μοναδική εταιρεία από τις άλλες 8 που είχαν ενδιαφερθεί για το έργο, η οποία ανανέωσε την ισχύ της οικονομικής της προσφοράς, είναι η “ΠΑΜΕ Τεχνική ΟΕ” με έκπτωση 24%.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, μέσω του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 15 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Οι νέες βασικές χρήσεις που έχουν προκριθεί για τον κινηματογράφο “Ηλέκτρα” είναι αξιοποίηση του 70% περίπου της ωφέλιμης επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία κινηματογράφου 500 θέσεων από ιδιώτη, ο οποίος θα προκύψει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, και η αξιοποίηση του 30% περίπου της επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης στον πρώτο όροφο.


NEWSLETTER