Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 19:13

Ερωτήσεις Χειλά για Μπάκα και απορρίμματα στο Νέδοντα

Γράφτηκε από την
Ερωτήσεις Χειλά για Μπάκα και απορρίμματα στο Νέδοντα

Ερώτηση “αν διατίθεται ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Μπάκας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, για δεύτερη φορά εντός λίγων ημερών" υπέβαλε ο σύμβουλος Παναγιώτης Χειλάς μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο κ. Μπάκας.

Επίσης ο κ. Χειλάς κατέθεσε ερώτηση για την συγκράτηση (φωτό) των απορριμμάτων στις εκβολές του Νέδοντα.
Αναλυτικά η ερώτηση για το Νέδοντα:
«Στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της περιβαλλοντικής μόλυνσης και της προάσπισης της Γαλάζιας Σημαίας στις ακτές μας (4ο θέμα ημερήσιας διάταξης, τομέας Δ. Προγραμματισμού & Ανάπτυξης), προτείνεται η εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης για την εγκατάσταση του ακόλουθου συστήματος "mesh netting" συγκομιδής των μεταφερόμενων απορριμμάτων στα βρόχινα νερά του Νέδοντα και των λοιπών ρεμάτων του Δήμου Καλαμάτας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι δημοτικές αρχές της Αυστραλίας προλαμβάνουν τη μόλυνση των υδάτων.
Διατίθεται η δημοτική αρχή Καλαμάτας να υιοθετήσει αυτό το μέτρο πρόληψης για την άμβλυνση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος;».
Και η ερώτηση για τον αντιδήμαρχο:
«Πριν λίγες ημέρες παρέλαβα την νομικά και πολιτικά αφελή μήνυση του κ. Ιωάννη Μπάκα. Οφείλω να επισημάνω ότι τα λογικά άλματα του νομικού του συμβούλου, είναι εκτός από σαθρά και ψευδή, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου του κ. Μπάκα από το 2013, αλλά για αυτό θα αποφανθούν οι αρμόδιες αρχές.
“Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι”.
Σε νομικό επίπεδο η απάντηση υπήρξε άμεση και σαφής και έχει πάρει τον δρόμο της με θεσμική πληρότητα.
Ερώτηση: Διατίθεται ο κ. αντιδήμαρχος Ιωάννης Μπάκας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, για δεύτερη φορά εντός λίγων ημερών; Εάν ναι, δίνεται για τελευταία φορά η ευκαιρία στον κ. δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις πολιτικές του επιλογές και συνεργασίες.
Σε κάθε περίπτωση θα του αποσταλεί το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη: “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” για να εστιάσει στη φυσιογνωμία του Γερο-Λαδά και στη στάση του την περίοδο που ο κόσμος πεινούσε. Τις ημέρες που έρχονται προτείνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας να προτείνουν ή/και να αγοράσουν στα παιδιά τους αυτό το βιβλίο».


NEWSLETTER