Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 19:50

Δήμος Καλαμάτας: Πρόταση ένταξης έργων 13,5 εκ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Πρόταση ένταξης έργων 13,5 εκ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”

Την ένταξη δύο έργων ύψους 13,5 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” επιδιώκει ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου.


Πρόκειται για τη νέα δεξαμενή στον Αϊ-Γιάννη Καρβούνη με προϋπολογισμό 5,25 εκ. ευρώ και την εγκατάσταση ψηφιακών υδρόμετρων, προϋπολογισμού 8,25 εκ. ευρώ. Οι προτάσεις αυτές έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.
α) Η κατασκευή της νέας δεξαμενής, χωρητικότητας 8.300 κυβικών μέτρων, αφορά την υδροδότησης της χαμηλής ζώνης της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια υδροδότησής της για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα σε περίπτωση ανεπάρκειας υδροδότησης από τις πηγές Πηδήματος. Επιπλέον με τη νέα αυτή δεξαμενή θα είναι δυνατή και η υποστήριξη ενός εξωτερικού υδραγωγείου που θα τροφοδοτήσει επαρκώς τον Δήμο Δυτικής Μάνης. Το έργο περιλαμβάνει αντλιοστάσιο, οδούς πρόσβασης και τους απαραίτητους αγωγούς διασύνδεσης με τα δίκτυα υδροδότησης και το δίκτυο τροφοδοσίας από το Πήδημα.
β) Η εγκατάσταση των ψηφιακών υδρομετρητών, του επικοινωνιακού δικτύου σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα λογισμικά που περιλαμβάνονται στη μελέτη, θα οδηγήσει στον εντοπισμό και τη μείωση των διαρροών και την δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω της βελτιστοποίησης της λειτουργίας του δικτύου. Επιπλέον, η ΔΥΑΚ θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το υδατικό ισοζύγιο, καθώς θα είναι σε θέση σε πραγματικό χρόνο να συγκρίνει για κάθε περιοχή το συνολικά παρεχόμενο νερό, όπως αυτό προκύπτει από τις υποδομές υδροδότησής τους, σε σχέση με το συνολικά καταναλισκόμενο νερό. Τέλος, θα παρέχει στους καταναλωτές της αναβαθμισμένες υπηρεσίες, καθώς θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγχουν την κατανάλωσή τους και να ενημερώνονται άμεσα όταν υπάρχει διαρροή.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος είπε ότι η ΔΕΥΑΚ εισέρχεται σε μία νέα εποχή, στηριζόμενη και στα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν, και μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το μεγάλο εμβληματικό έργο μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα και ο τηλε-έλεγχος των γεωτρήσεων και αντλιοστασίων που είναι σε εξέλιξη.


NEWSLETTER