Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 13:34

Καλαμάτα: Τις απευθείας αναθέσεις επέκριναν Κοσμόπουλος και Τζαμουράνης

Γράφτηκε από τον

Τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις της δημοτικής αρχής επέκριναν την Τετάρτη, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, οι επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης.

Η αφορμή δόθηκε από την απευθείας ανάθεση της επείγουσας προμήθειας και τοποθέτησης δύο αυτόματων θυρών στο κτήριο του νέου Δημαρχείου για την πρόληψη μετάδοσης του Covid-19, στον ανάδοχο - μειοδότη “Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες Ε.Ε.”, με ποσό 9.176 ευρώ.
“Η λέξη μειοδότης προσβάλλει τη νοημοσύνη μου”, παρατήρησε ο κ. Κοσμόπουλος για το έργο, που είχε κληθεί κι έδωσε προσφορά μόνο ένας εργολάβος. Ανέφερε ότι “στους κύκλους των εργολάβων κυκλοφορεί ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο αγαπημένος εργολάβος του πρώην δημάρχου και εξακολουθεί να έχει προνομιακή μεταχείριση από τη σημερινή δημοτική αρχή”.
Ο κ. Τζαμουράνης παραδέχθηκε ότι όταν ήταν διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών “το κάναμε κατά παρέκκλιση” σε εργολάβους που ήταν διαθέσιμοι και είχαν άλλα έργα, αλλά ζήτησε να μη γενικευθεί. Και παρατήρησε πως θα ήταν σωστό να ζητηθούν προσφορές και από άλλους εργολάβους με το ίδιο αντικείμενο.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε πως επιλέγουν όποιον τους προτείνει η υπηρεσία και ότι συγκεκριμένος υπάλληλος έκανε την πρόταση. Και αναρωτήθηκε αν θα ήταν σωστό, “να αλλάξουμε τη διαδικασία και να μην εμπιστευόμαστε τους υπαλλήλους”.
“Να τους πείτε να μην παίρνουν μία προσφορά”, ανταπάντησε ο κ. Κοσμόπουλος και καταψήφισε, διαφωνώντας με τη διαδικασία.
Ο κ. Τζαμουράνης υπερψήφισε, δηλώνοντας ότι εμπιστεύεται τους πρώην συναδέλφους του και πως δεν θέλει να αφήσει αμφιβολία γι’ αυτό.
Γ.Σ.