Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 14:30

Εγκριση των όρων του δανείου για διάνοιξη οδών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Εγκριση των όρων του δανείου για διάνοιξη οδών στην Καλαμάτα


Την κατάρτιση των όρων του δανείου συνολικού ποσού 4 εκ. ευρώ για τη διάνοιξη και κατασκευή οδών στην πόλη, ενέκρινε την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Πρόκειται για τη διάνοιξη και κατασκευή των οδών Βουλγαροκτόνου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Μεθώνης, Υψηλάντου, Κορώνης, Παπανικολή, στην Ανατολική Παραλία και Μαιζώνος, στο κεντρικό τμήμα της πόλης.
Οι όροι για τη συνομολόγηση του δανείου που προτάθηκαν κι εγκρίθηκαν, είναι: 1. Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου να είναι έως 25 έτη (ο Β. Κοσμόπουλος πρότεινε να οριστεί συγκεκριμένη διάρκεια για να αξιολογηθούν πιο εύκολα οι ενδεχόμενες προσφορές). 2. Οι καταβαλλόμενες δόσεις να είναι μηνιαίες. 3. Το επιτόκιο να είναι κυμαινόμενο ή σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου. 4. Οι ασφάλειες - εγγυήσεις προς διασφάλιση της αποπληρωμής του δανείου θα είναι οι
προβλεπόμενες από το άρθρο 176 παρ. 5 του Ν. 3463/2006 όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
Ακόμα, εγκρίθηκαν: Η αποστολή πρόσκλησης στα τραπεζικά ιδρύματα που διατηρούν υποκαταστήματα στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τασσομένης 20ήμερης προθεσμίας προς απάντηση αρχομένης από την ημερομηνία της πρόσκλησης. Και η συγκρότηση επιτροπής παραλαβής και αξιολόγησης αυτών των προσφορών και εισήγησής της στην Οικονομική Επιτροπή.


NEWSLETTER