Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 18:10

Δριμής: "Η ΔΕΥΑΤ σκορπά δημοτικά χρήματα"

Γράφτηκε από την
Δριμής: "Η ΔΕΥΑΤ σκορπά δημοτικά χρήματα"

 «Η ΔΕΥΑΤ σκορπά δημοτικά χρήματα» τονίζει σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του κειμένου της παρέμβασης «Μην υπογράψεις Μπάμπη», απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπο Αυρηλιώνη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δριμής αναφέρει:
«Με τη διαδικασία της παροχής υπηρεσιών συμβούλου και απευθείας αναθέσεις, με αυθαίρετες τιμολογήσεις και εντέλλεσθε, καθώς η αρμόδια οικονομική υπηρεσία αρνείται τη νομιμότητα των δαπανών, η ΔΕΥΑΤ σκορπά δημοτικά χρήματα.
Το πράγμα πέρα από αστείο, αν διαβάσει κάποιος τα παραδοτέα θα καταλάβει, είναι κυρίως τραγικό για το δήμο, καθώς απαξιώνονται οι υπηρεσίες και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Από τις πέντε αποφάσεις που έχει πάρει η ΔΕΥΑΤ για υπηρεσίες συμβούλων, έχουν υπογράψει συμβάσεις για τις τέσσερις, ύψους 96.700 ευρώ. Απομένει μια ακόμα σύμβαση 24.800 ευρώ, με τίτλο “Παροχή υπηρεσιών Συμβούλου χρηματοδότησης έργων της ΔΕΥΑΤ ”. Η σχέση του τίτλου με την περιγραφή των παραδοτέων είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης, βέβαια.
Η παραπάνω απόφαση, παρά την άρνηση της οικονομικής υπηρεσίας και της εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ., ελήφθη στις 25/11/20 και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 4/12/20 με ΑΔΑ: ΩΛ11465ΘΠ4-94Η. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του 2020 και ο χρόνος υλοποίησης της σύμβασης είναι μέχρι 31/12/2020. Σωστά διαβάσατε. Μέχρι 31/12/2020! Απομένει η υπογραφή σύμβασης της απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας.
Τα ερωτήματα είναι εύλογα: Τι προσδοκά από αυτή την ανάθεση η ΔΕΥΑΤ; Δεν γνωρίζει η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια την υφιστάμενη κατάσταση της υπηρεσίας και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που “τρέχουν”; Ούτε οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ούτε η Τεχνική Υπηρεσία, ούτε το Τμήμα Προγραμματισμού του δήμου, ούτε οι στρατιές των συμβούλων γνωρίζουν; Δεν γνωρίζουν πως τα κυρίως χρηματοδοτικά προγράμματα είναι το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και το “Αντώνης Τρίτσης”;
Μήπως, ρωτάμε, έχουν κάποια μελέτη έτοιμη και ψάχνουν χρηματοδοτικό πρόγραμμα; Δεν έχουν, αλλά και δεν γνωρίζουν αν έχουν. Τη μια που διαχειρίζονται (αποχέτευση Γαργαλιάνων) την ταλαιπωρούν 1,5 χρόνο.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα υπογραφεί σύμβαση παροχής υπηρεσίας 24.800 ευρώ με διάρκεια 10 ημερών, συμπεριλαμβανομένων τριών ημερών αργίας, καθώς έφτασε η 31η/12/2020. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και η φώτιση των ημερών. Να μην υπογράψει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ την παραπάνω σύμβαση».


NEWSLETTER