Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 12:14

Νέα παράταση για ανάπλαση πλατείας στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
Νέα παράταση για ανάπλαση πλατείας στα Φιλιατρά


Νέα παράταση για τρεις επιπλέον μήνες δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στην προθεσμία εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών».

Η νέα παράταση είναι μέχρι τις 16 Απριλίου 2021, ενώ αυτή που είχε δοθεί μέχρι τώρα λήγει στις 16 Ιανουαρίου.
Στο εισηγητικό της απόφασης τονίζεται ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών, διότι εξακολουθούν να μην έχουν μεταφερθεί ακόμη το πίλαρ και το επίτονο του στύλου φωτισμού που βρίσκονται εντός του χώρου εργασιών. Οπως τονίζεται, η παράταση δίνεται χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.
Σε παρέμβασή του, από την αντιπολίτευση ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης επισήμανε: «Πρόκειται για έργο μικρού προϋπολογισμού και η ημερομηνία αποπεράτωσης ήταν η 10η Μαρτίου 2020. Οι παρατάσεις για την ολοκλήρωσή του είναι πολλές και αδικαιολόγητες (4η προς ψήφιση). Ευθύνεται ο ανάδοχος ή οι υπηρεσίες του δήμου; Ό,τι και να συμβαίνει οι υπηρεσίες του δήμου οφείλουν να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα να είναι πιο αυστηρές στις συμβατικές υποχρεώσεις των αναδόχων. Ψηφίζω υπέρ, αλλά με επιφυλάξεις».


NEWSLETTER