Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 12:26

Ανανεώθηκε ο στόλος οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Μεσσήνης (βίντεο)

Ανανεώθηκε ο στόλος οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Μεσσήνης (βίντεο)

Νέα, σύγχρονα οχήματα, με τα οποία επιτυγχάνεται ριζική ανανέωση του στόλου καθαριότητας, παρέλαβε ο Δήμος Μεσσήνης.

Η σχετική χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή τους εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, ύστερα από εντατικές ενέργειες της δημοτικής αρχής, για την τροποποίηση του σκοπού παλαιότερης αναξιοποίητης χρηματοδότησης.
Χθες Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Α. Καούσης Α.Ε.» παρουσίασε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μεσσήνης τις δυνατότητες των νέων οχημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για 4 απορριμματοφόρα, ένα σάρωθρο, ένα καδοπλυντήριο, έναν τράκτορα με πρες κοντέινερ και μία πλατφόρμα μεταφοράς οχημάτων βαρέος τύπου.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Α. Καούσης Α.Ε.» κ. Ξευγένης σημείωσε ότι τα μηχανήματα πληρούν όλες τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, είναι αξιόπιστα, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του δήμου για τις επόμενες δεκαετίες. Επίσης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο για τις προσπάθειες που κατέβαλε, ώστε, όπως είπε, να διεκπεραιωθούν τάχιστα οι διαδικασίες.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε: «Οι υπηρεσίες του δήμου λειτούργησαν άψογα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, πραγματοποίησαν διεθνή διαγωνισμό και παραλαβή σήμερα (σ.σ. χθες). Με τα οχήματα αυτά θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες στον Τομέα Καθαριότητας και θα διασφαλίσουμε καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά, μας δίνεται η δυνατότητα για μία συνολική αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για έναν δήμο. Ως δήμαρχος έχω μεγάλη ευθύνη να βελτιώσω την καθημερινότητα των δημοτών και η ενίσχυση της υπηρεσίας με τα σύγχρονα οχήματα θα συνεισφέρει στην επίτευξη του σκοπού αυτού, γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση».
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Γαλιάτσος, υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι του Τμήματος Καθαριότητας.