Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 14:17

Καλαμάτα: Σε Γραφάκο για διαχείριση απορριμμάτων ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

Γράφτηκε από την

“Στις αρχές του 2021 θα είναι έτοιμη να ενεργοποιηθεί η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, όπως μετέφερε χθες ο δήμαρχος σε δηλώσεις του, για τη συνάντησή τους την Τρίτη στην Αθήνα.

“Κάτι που έχει πει και ο περιφερειάρχης”, υπενθύμισε ο κ. Βασιλόπουλος, εκτιμώντας ότι “αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό”.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι συζήτησαν για τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου, την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου και κάδων για τα βιοαπόβλητα, δηλαδή διαλογή στην πηγή. “Αυτό έχει εγκριθεί, είναι προϋπολογισμού 750.000 και περιμένουμε την τελική απόφαση για να ξεκινήσει η υλοποίησή του”, ανέφερε σχετικά.
Ο κ. Βασιλόπουλος είπε στον γ.γ. και για δύο προτάσεις που θα κατατεθούν μέσω ΦΟΔΣΑ
για περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου διαχείρισης βιοαποβλήτων, με επιπλέον απορριμματοφόρο κι επιπλέον κάδους και πολλούς οικιακούς κομποστοποιητές, καθώς και για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, όταν ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση.
Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι συζήτησαν και πάλι την περίπτωση της Μαραθόλακκας, “χώρος ο οποίος το επόμενο διάστημα και αμέσως μετά την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης πρέπει να μπει σε διαδικασία πλήρους αποκατάστασης με τη μεταφορά των δεματοποιημένων αδρανών υπολειμμάτων. Ο κ. Γραφάκος είναι γνώστης της κατάστασης και προφανώς ενστερνίζεται ότι για το θέμα πρέπει να υπάρξει λύση”.