Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 17:49

Καλαμάτα: Βασιλόπουλος σε Καραμανλή για δρόμο και αντιπλημμυρικά

Γράφτηκε από τον


Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Γιάννη Καρνέση, για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα”.

Αυτό ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, απαντώντας σε ερώτησή μας για τα δύο αυτά έργα μείζονος σημασίας του τόπου μας.
Να υπενθυμίσουμε ότι: α) Για το οδικό έργο αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος της βελτίωσης - αναβάθμισης (σε 4ιχνο) του υφιστάμενου δρόμου Ασπρόχωμα (κόμβος Ζαφείρη) - Ριζόμυλος, με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας, ενώ το πρώτο βήμα θα είναι η εκκίνηση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων σε όλο τον άξονα έως τη Μεθώνη.
β) Οσον αφορά το αντιπλημμυρικό του “Μορέα” προβλέπονται ριζικές παρεμβάσεις στο Νέδοντα, διαπλάτυνση (από τις εκβολές έως τη Νέα Είσοδο) και εκβάθυνση (σε όλο το υπόλοιπο τμήμα, σκεπασμένο και ανοιχτό, έως τη Σπάρτης), ενώ τα νερά από τα ρέματα Ελαφογκρέμης (Φραγκοπήγαδο - Γλαύκου) και Λαγκάδας (Βαγγέλη Δράκου) με σήραγγα θα καταλήγουν στον Νέδοντα μέσω του ρέματος Καραμπογιά και όλες οι γέφυρες του χειμάρρου θα ενισχυθούν και θα ανακατασκευαστούν.
Το κόστος του έργου που θα υλοποιήσει ο “Μορέας”, είναι 79 εκ. ευρώ, ενώ τα έργα στην περιοχή του Πηδήματος θα υλοποιηθούν σε επόμενη φάση.
Γ.Σ.