Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 08:30

Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Οιχαλίας

Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Οιχαλίας

Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2021 του Δήμου Οιχαλίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη δημοτική αρχή.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, σε ειδική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Η απόφαση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία και συγκεκριμένα με 15 ψήφους υπέρ και 5 κατά.
Οπως ανέφερε η δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου, ο προϋπολογισμός του 2021 είναι πραγματικός, αναπτυξιακός και με όραμα, βασισμένος στις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας.
Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά ο Δήμος Οιχαλίας εγκρίνει προϋπολογισμό του έτους πριν καν τελειώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος. Αυτό το γεγονός από μόνο του, δηλαδή ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Οιχαλίας εγκρίνεται μέσα στις προθεσμίες ο προϋπολογισμός, σημαίνει -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής- ότι έχουν συμμαζευτεί τα οικονομικά του δήμου και υπάρχει προγραμματισμός και όχι κινήσεις της τελευταίας στιγμής. “Η δημοτική αρχή, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, μέσα σε αυτό το ομολογουμένως δύσκολο και αντίξοο περιβάλλον, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μια υγειονομική κρίση που είχε και συνεχίζει να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, οργάνωσε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τόσο τα οικονομικά του δήμου, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό, ούτως ώστε να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα, στον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο προϋπολογισμός του έτους 2021 ανέρχεται σε 17.360.000 ευρώ.
Περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα με έργα υποδομής, ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, ηλεκτροδότησης, προστασίας περιβάλλοντος και ενεργειακής αναβάθμισης, αντιπλημμυρικά, δημόσιας υγείας, άθλησης και ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ περίπου. Εκτός από τις λειτουργικές δαπάνες περιλαμβάνει επιπλέον και επενδύσεις (προμήθειες και μελέτες) ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που δεν εγγράφονται στο τεχνικό πρόγραμμα, όπως για παράδειγμα η προμήθεια μηχανημάτων και συγκεκριμένα δύο απορριμματοφόρων, ενός σαρώθρου, ενός πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων και μεταλλικών κάδων, ποσού 850.000 ευρώ.