Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 14:31

Προβληματισμός και ανησυχία για αεροδρόμιο Καλαμάτας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προβληματισμός και ανησυχία για αεροδρόμιο Καλαμάτας στο Δημοτικό Συμβούλιο


Το θέμα της δημιουργίας στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων, λειτουργίας από ισραηλινή εταιρεία, κυριάρχησε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με τηλεδιάσκεψη.


Στη διαδικασία του ελέγχου, από τις μειοψηφίες, επικεφαλής και συμβούλους, είχαμε καταιγισμό ερωτήσεων (πάνω από 40), ενώ εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την αιφνιδιαστική απόφαση λειτουργίας του κέντρου και για την επικείμενη (αρνητική) επίδραση της τουριστικής προοπτικής του τόπου μας και της προσδοκώμενης αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Μάλιστα, ζητήθηκε και η συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης και η έκδοση απόφασης - έκφραση γνώμης του Συμβουλίου.
Τελικά, αποφασίστηκε, όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, το σοβαρό αυτό θέμα να συζητηθεί στην πρώτη ή στη δεύτερη μέσα στο 2021 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο δήμαρχος επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι το Κέντρο δεν θα επιφέρει μεγαλύτερη ηχορύπανση και πως δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου. Ακόμα, δήλωσε ότι θα ζητηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από το υπουργείο στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν.

(Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό μας φύλλο)