Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 10:44

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας για την απώλεια του Πέτρου Κατσιλιέρη

Γράφτηκε από την


Η προσφορά του εκλιπόντος πρώην βουλευτή και αντιδημάρχου Πέτρου Κατσιλιέρη στο Δήμο Καλαμάτας εκθειάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Αρχικά, στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με έγερση για την απώλεια του Π. Κατσιλιέρη και του προέδρου της Κοινότητας Ασπροχώματος Σωτήρη Μαστοράκη.
Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης, αναφερόμενος στον Πέτρο Κατσιλιέρη, επεσήμανε ότι “είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του όταν διετέλεσε αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας” και σημείωσε: “Με είχε εντυπωσιάσει ο ανιδιοτελής χαρακτήρας του και η απλότητά του, ήταν πάντα θετικός στο να ακούσει και να λύσει προβλήματα. Μάλιστα, σημείωνε στο πακέτο με τα τσιγάρα τα ζητήματα που άκουγε. Ηταν καθοριστική η συμβολή του στο δήμο σε μια εποχή που γνώρισε ακμή και στην εκτέλεση σημαντικών έργων, όπως το σχέδιο πόλης, ο βιολογικός, το κυκλοφοριακό, το Πνευματικό Κέντρο, κυρίως στα σχολεία, αλλά και στους αθλητικούς χώρους, τις παιδικές χαρές και την ανασυγκρότηση της πόλης μετά τους σεισμούς”.
Ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” Γιάννης Χριστόπουλος παρατήρησε πως “ήταν καθοριστική η συμβολή του στην ανασυγκρότηση της πόλης. Ηταν συνεχής η προσπάθειά του να ενταχθούν μεγάλα έργα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας”.
Ο σύμβουλος της ίδιας παράταξης Δημήτρης Φαββατάς, αφού ανέφερε ότι “ήταν από τη Μικρομάνη και ήμασταν φίλοι και συνοδοιπόροι”, παρατήρησε πως “ήταν ανιδιοτελής και αγωνιστής της αυτοδιοίκησης και πάντα ήθελε να βοηθήσει το Δήμο Θουρίας”.
Αναφορές στον Πέτρο Κατσιλιέρη έκαναν και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας, Γιάννης Μπάκας και Σαράντος Μαρινάκης.