Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 11:43

Βγήκε προσωρινός μειοδότης για ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

Βγήκε προσωρινός μειοδότης για ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

 

Προσωρινό μειοδότη για το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής (ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας - γ’ φάση) προϋπολογισμού 1.680.200 ευρώ, ανέδειξε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Είναι η εταιρεία “PPS Square ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ”, που στο διαγωνισμό του περασμένου Αυγούστου προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση με 55,23%. Είναι η ίδια εταιρεία που έχει αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης στην ανάπλαση της Ναυαρίνου (Φαρών - Ακρίτα) και είχε αναδειχθεί ανάδοχος και στο έργο της οδού Κολοκοτρώνη αλλά αποσύρθηκε. Οι άλλες 11 προσφορές κυμάνθηκαν από 53,30% έως και 1%, αλλά δύο από αυτές δεν έγιναν δεκτές για διάφορους λόγους.

Η προθεσμία υλοποίησης του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είναι 300 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση και πίεση, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη το κρίσιμο ζήτημα της σωστικής ανασκαφής και ανάδειξης των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής, ο φάκελος των οποίων έχει σταλεί στο υπουργείο Πολιτισμού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, προκειμένου το ΚΑΣ να εγκρίνει τη διενέργεια της ανασκαφής.