Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 18:20

Καλαμάτα: 2.000 ευρώ σε οδηγό για σπασμένη κολόνα και πινακίδες!

Καλαμάτα: 2.000 ευρώ σε οδηγό για σπασμένη κολόνα και πινακίδες!

 

Κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ καλείται να πληρώσει στο Δήμο Καλαμάτας, ως αποζημίωση, οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που χάνοντας τον έλεγχο του οχήματός του κατέστρεψε στύλους του δημοτικού φωτισμού και πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το συμβάν είχε γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου στην οδό Αρτέμιδος, στη συμβολή της με την οδό Κιλκίς. Την απόφαση για την καταβολή της αποζημίωσης πήρε προχθές η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για την κοστολόγηση των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με το δελτίο της Τροχαίας, το ΙΧ εξετράπη αριστερά από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολόνα του δημοτικού φωτισμού, η οποία βρισκόταν εντός της νησίδας (της οδού Αρτέμιδος), την οποία και κατέστρεψε. Επίσης, κατέστρεψε και στύλο κάθετης σήμανσης ΚΟΚ με 3 πινακίδες.

Η Δ.Τ.Υ. αναφέρει ότι “η κολόνα είναι σιδηροϊστός ύψους 8 μέτρων με διπλό βραχίονα, η οποία χρήζει αντικατάστασης, καθώς και τα δύο φωτιστικά σώματα βραχίονα οδοφωτισμού 150w μεταλλικών αλογονιδίων που υπήρχαν”.

Οσον αφορά το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν, η υπηρεσία ενημερώνει ότι οι τιμές προέρχονται από τις τιμές εμπορίου και από το Αναλυτικό Τιμολόγιο Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων.

Γ.Σ.