Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 14:51

Βασιλόπουλος σε Πέτσα για έργα στο “Αντώνης Τρίτσης”

Γράφτηκε από την
Βασιλόπουλος σε Πέτσα για έργα στο “Αντώνης Τρίτσης”

Εργα και προτάσεις δήμων που έχουν την απαιτούμενη μελετητική ωριμότητα, ακόμα κι αν δεν μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, θα μπορέσουν κατά προτεραιότητα να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση και υλοποίησή τους μέσω του ΕΣΠΑ ή του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, σε χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα, όταν ο δήμαρχος έθεσε το θέμα αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για τους δήμους.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Καλαμάτας, κατά τη συζήτηση ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τις προτάσεις έργων, μελετών και δράσεων που ο δήμος είτε έχει καταθέσει είτε προετοιμάζεται να καταθέσει προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης», ενώ συζήτηση έγινε και για τον γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου.
Από την πλευρά του, ο κ. Πέτσας εξέφρασε την άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για δίκαιη κατανομή των πόρων προς όλους τους δήμους της χώρας, επιπλέον των εμβληματικών έργων που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν έγκριση και να μπουν σε διαδικασία υλοποίησης.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό οι αυτοδιοικητικοί να έχουν καλή επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις απ’ όλα τα ενεργά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, και σε επίπεδο δημοτικών υπηρεσιών η κατεύθυνση παραμένει στην ολοκλήρωση μελετών και τη συγκρότηση-υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού που η δημοτική αρχή έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER