Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 17:10

Τροποποιήσεις στην ανάπλαση Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Την έγκριση τροποποίησης στοιχείων της εγκεκριμένης μελέτης εφαρμογής του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Οι τροποποιήσεις αφορούν την προσθήκη φύτευσης, τον φωτισμό και την τοποθέτηση καθιστικών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Στριμπάκος, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με εσωτερικό της έγγραφο εισηγείται την τροποποίηση κάποιων στοιχείων στην εγκεκριμένη μελέτη που αφορά το έργο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Άνω Πόλης Κυπαρισσίας». Πρόκειται για μικρής κλίμακας τροποποιήσεις και συμπληρώσεις (φύτευση, φωτισμός, παγκάκια, υλικό διαχωριστικών χώρων), οι οποίες δεν επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη μελέτη και αναλυτικότερα αφορούν:
1. Στην προσθήκη φύτευσης (τρεις θέσεις νέας δενδροφύτευσης, φύτευση παρτεριού βάσης πλατάνων και δημιουργία αντίστοιχου όμορου).
2. Στην περιστροφή των εγκεκριμένων φωτιστικών σωμάτων κατά 90 μοίρες
για λόγους ασφαλείας και στη μείωση του ύψους των αντίστοιχων ιστών κατά 1 μ., για την ποιοτική αναβάθμιση του φωτισμού του χώρου των πεζών αλλά και του χώρου διέλευσης οχημάτων.
3. Στην προσθήκη πέντε στοιχείων διαμόρφωσης καθιστικών (παγκάκια). Οι προτεινόμενες θέσεις φαίνονται στο σχέδιο που συνοδεύει την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας
4. Στην τροποποίηση του υλικού διαμόρφωσης των διαχωριστικών ζωνών, αναφορικά με την προέλευση, δηλαδή αντικατάσταση των πλακών πέτρας Καβάλας (διαστ. 40 εκ.x60 εκ.) με αντίστοιχες φυσικές πέτρες Ιωαννίνων γκρι χρώματος, ιδίων διαστάσεων.
Μάλιστα σημείωσε πως υπάρχουν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και πρόκειται για αλλαγές ήσσονος σημασίας, χωρίς ουσιαστική επίπτωση στο αποτέλεσμα της ανάπλασης της Άνω Πόλης.
Η δημοτική σύμβουλος Σταματία Αλεξοπούλου επισήμανε πως εφόσον η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει αντίρρηση, ψηφίζει υπέρ.