Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 08:44

Μεσσήνη: 281 οστεοθήκες... ζητούν συγγενείς των θανόντων!

Μεσσήνη: 281 οστεοθήκες... ζητούν συγγενείς των θανόντων!

Μια λίστα με τα ονόματα όσων οι οστεοθήκες διασώθηκαν από την πυρκαγιά προ 25ετίας στο οστεοφυλάκιο του νεκροταφείου Μεσσήνης κατάρτισε η δημοτική αρχή, και καλεί όσους το επιθυμούν να ανακτήσουν τα οστά των συγγενών τους.

Πιο αναλυτικά, το τελευταίο διάστημα γίνονται επισκευές και εργασίες συντήρησης στο δημοτικό νεκροταφείο Μεσσήνης. Κατά τη διάρκεια εργασιών στο παλαιό οστεοφυλάκιο, το οποίο είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω πυρκαγιάς προ 25ετίας, διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί 281 κιβώτια-οστεοθήκες.

Όπως ενημερώνει σχετικά ο δήμος, με την παρέλευση των ετών δεν έχει γίνει αναζήτηση των κιβωτίων-οστεοθηκών από συγγενείς ή οικείους τους, διότι πιθανόν δεν γνώριζαν ότι αυτά έχουν διασωθεί. Ετσι, έγινε καταγραφή και καταρτίστηκε πλήρης λίστα με τα ονόματα που αναγράφονται στις οστεοθήκες.

Η λίστα αυτή βρίσκεται στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες από τον Γιάννη Αθανασόπουλο, στο τηλ. 27223 60182. Η ίδια λίστα θα βρίσκεται αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων του νεκροταφείου Μεσσήνης.

Στην ανακοίνωση του δήμου υπενθυμίζεται ότι «σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού του Δημοτικού Κοιμητηρίου και την υπ’ αριθμόν 142/2007 απόφαση του Δ.Σ. Μεσσήνης, υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για φύλαξη οστών, για τα οποία δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από συγγενικό πρόσωπο του αποθανόντος». Και, δεδομένου ότι αυτά τα χρονοδιαγράμματα έχουν παρέλθει, η λίστα θα βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερομένων μέχρι τις 10 Μαΐου. Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής, θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.