Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 15:19

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για το αντιπλημμυρικό έργο στον εθνικό δρόμο από Θουρία έως Νοσοκομείο Καλαμάτας, που έχει σταματήσει, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σήμερα στις 7 το βράδυ, με τηλεδιάσκεψη.


Στην αποψινή συνεδρίαση το Δ.Σ. αναμένεται επίσης να εγκρίνει σημειακές τροποποιήσεις του Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας στην Ανατολική Παραλία στα Ο.Τ. 1344, 1355 και 1391Β, για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, και στην περιοχή Πλακωτά για την κατασκευή Πυροσβεστικού Σταθμού.
Ακόμα, το Δ.Σ. Καλαμάτας πρόκειται: Να πάρει θέση σχετικά με τα ψηφίσματα Συμβουλίων και προέδρων Κοινοτήτων του δήμου κατά του νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση, που προβλέπει κατάργηση κοινοτήτων ή και υποβάθμιση του ρόλου τους. Να εγκρίνει το σχέδιο πολιτικής προστασίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού με την κωδική ονομασία “Βορέας”. Να εγκρίνει τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Υπνωτηρίου.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το βραβείο "Μαρία Πολυδούρη”, με ασκούμενους δικηγόρους στο δήμο, με τον απολογισμό ΚΔΑΠ 2019-2020, τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε δίκτυο υπό την επωνυμία “Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων”, με τον ορισμό εκπροσώπου και αναπληρωτή στη γενική συνέλευση του δικτύου αυτού, τον ορισμό εκπροσώπων του δήμου για το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας και τον καθορισμό ετήσιας επιχορήγησης του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου “Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή”.