Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 20:07

Παράταξη Δριμή: “Σε εγκατάλειψη οι αγροτικοί δρόμοι της Τριφυλίας”

Γράφτηκε από την

Σε εγκατάλειψη είναι οι αγροτικοί δρόμοι της Τριφυλίας, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο Δημήτρης Δριμής, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Σημειώνουν ότι οι κραυγές απόγνωσης των δημοτών και των προέδρων δεν ακούγονται από τη δημοτική αρχή η οποία έχει άλλες προτεραιότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:
«Σε απελπιστική κατάσταση, που εγκυμονεί κινδύνους για οχήματα και ανθρώπους, βρίσκεται η αγροτική οδοποιία του Δήμου Τριφυλίας και ιδιαίτερα στις Δ.Ε. Αετού, Αυλώνος, Τριπύλης. Οι δρόμοι έχουν κλείσει από τα κλαριά, συντήρηση και χαλικόστρωση δεν έχει γίνει, τα χαντάκια απορροής ομβρίων και τα μικρά τεχνικά δεν έχουν συντηρηθεί και καθαριστεί.
Και να σκεφτείς ότι οι Δημοτικές Ενότητες Αετού και Αυλώνος, για παράδειγμα, διέθεταν και έφεραν στο Δήμο Τριφυλίας 4 χωματουργικά μηχανήματα. Ένα γκρέιντερ, ένα φορτηγό και δύο εκσκαφείς (τσάπες). Πού, αλήθεια, τα έχετε; Πού δουλεύουν τα μηχανήματα; Όπως εύστοχα τους επεσήμανε πρόσφατα έμπειρος πρόεδρος κοινότητας: “Καταφέρατε σε 1,5 χρόνο το ακατόρθωτο. Γίνατε χειρότεροι από τους προηγούμενους”.
Οι κραυγές απόγνωσης των δημοτών, αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και των κοινοτικών συμβουλίων και των προέδρων των κοινοτήτων μας, δεν ακούγονται από τη δημοτική αρχή, που δεν γνωρίζει, δεν ακούει και έχει άλλες προτεραιότητες.
Φτάσαμε, δυστυχώς, μπροστά στην απουσία του δήμου, πολλοί πρόεδροι και δημότες να αποκαθιστούν μόνοι τους τη βατότητα των δρόμων, όπως για παράδειγμα στην Αγαλιανή, στην Αυλώνα, στην Πολυθέα, στο Γλυκορρίζι και αλλού.
Έχουμε αναφερθεί στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας πολλές φορές. Τόσο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όσο και με κείμενά μας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Για μας ο αγροτικός χώρος είναι παραγωγή, περιβαλλοντικός πλούτος και αναπτυξιακός πόρος και οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι συνεχείς και σχεδιασμένες, σε όλο το δήμο, σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
Αδυνατούν να αξιοποιήσουν τα μηχανήματα του δήμου και έχουν εγκαταλείψει τον αγροτικό χώρο. Το ακόμα χειρότερο: Απέκλεισαν(!) τις Δημοτικές Ενότητες Αετού, Αυλώνος και Τριπύλης (το μισό, δηλαδή, και με εκτεταμένο ορεινό όγκο δήμο), από πρόταση χρηματοδότησης αγροτικής οδοποιίας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Δεν αξιοποίησαν, ούτε αξιοποιούν ακόμα και τις έτοιμες μελέτες των Δ.Ε.. Αετού και Αυλώνος. Φαίνεται πως τις αφήνουν στα συρτάρια να “σιτέψουν”.
Με τέτοιες αντιλήψεις και ικανότητες διαχειρίζονται τις δημόσιες υποθέσεις και τα δημόσια χρήματα.
Αλλά, ξεχαστήκαμε. Έχουν να διαχειριστούν σπουδαιότερα πράγματα! Όπως τις “δικλίδες ασφαλείας” και τα “εντέλλεσθε” στην πληρωμή ενταλμάτων!».