Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 13:32

Σύμβαση για αλλαγή δικτύων σε Λογγά και Αδριανή

Υπεγράφη χθες μεταξύ του δήμου, της ΔΕΥΑ Μεσσήνης και του εργολάβου η σύμβαση για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης στις Κοινότητες Λογγάς και Αδριανής της Δ.Ε. Αίπειας.

Ο ανάδοχος έχει συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης του έργου σε 12 μήνες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λογγάς και Αδριανής Δ.Ε. Αίπειας», με προϋπολογισμό μελέτης 1.196.774,19 ευρώ και χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος 1» του υπουργείου Εσωτερικών. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ως νόμιμος εκπρόσωπος του φορέα υλοποίησης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Χριστοφιλόπουλος ως νόμιμος εκπρόσωπος του κυρίου του έργου και ο ανάδοχος Αναστάσης Γεωργιόπουλος.
Όπως ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, το υπάρχον δίκτυο στις δύο κοινότητες είναι από αμιαντοσωλήνες και σε περιορισμένο βαθμό από PVC. Οι αμιαντοσωλήνες είναι 50 και πλέον ετών και παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και διαρροές, με συνέπεια το αυξημένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου. Με το νέο έργο προβλέπεται αντικατάσταση των υπαρχόντων εσωτερικών δικτύων ύδρευσης από νέα δίκτυα με PE τρίτης γενιάς, ώστε να απαλλαγούν οι κάτοικοι της περιοχής από το απαρχαιωμένο δίκτυο αμιάντου. “Η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΜ προωθούν έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και εξασφαλίζουν επάρκεια του πόσιμου ύδατος, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο που αυξάνονται οι ανάγκες λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης.