Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 20:20

Τριφυλία: Απόσυρση τεχνικού προγράμματος μετά τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Απόσυρση τεχνικού προγράμματος μετά τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Σε απόσυρση του θέματος έγκρισης του τεχνικού προγράμματος Δήμου Τριφυλίας για το 2021 οδηγήθηκε η δημοτική αρχή στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ζήτησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μετά τα «κενά» που διαπιστώθηκαν σε αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τεχνικό πρόγραμμα που εισήγαγε προς έγκριση η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου, έπασχε ακόμη και στις αθροίσεις των ποσών ανά τομέα δραστηριότητας. Επίσης στις ερωτήσεις που έγιναν για το σύνολο των ποσών που αφορούν την κάθε πηγή χρηματοδότησης του δήμου, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, υπήρχε αδυναμία να απαντηθούν. Μετά από όλα αυτά και με συμβούλους της αντιπολίτευσης να ζητούν εξηγήσεις, οι οποίες δεν μπορούσαν να δοθούν, υπήρξε ανάκληση του θέματος, το οποίο θα έρθει και πάλι προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο θέμα έχει και προεκτάσεις, καθώς ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης φέρεται να ζήτησε την παραίτηση της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.
Από εκεί και πέρα, στην ίδια συνεδρίαση ανακλήθηκε ένα ακόμη θέμα που αφορούσε την έγκριση της με αριθ.256/12-11-2020 απόφασης της ΔΕΥΑΤ με θέμα «Επί αιτήσεως χρέωσης ελαιοτριβείων και εισήγηση του προϊσταμένου Υδρευσης για αιτήσεις καταναλωτών και χρεώσεις νομικών προσώπων, εκκλησιών κ.λπ.» μετά από αίτημα του Δημήτρη Δριμή. Ο οποίος τόνισε ότι για τη συγκεκριμένη απόφαση έχει κάνει προσφυγή και αναρωτήθηκε πώς το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση πριν την εκδίκαση της προσφυγής.
Ενταση υπήρξε με τον κ. Δριμή όταν ζήτησε από τον πρόεδρο να μπει θέμα συζήτησης για την πλατεία Γαργαλιάνων, το οποίο όμως δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία για το αν θα συζητηθεί ή όχι.


NEWSLETTER