Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 16:14

Μέλλος σε Αθανασόπουλο για τις εμποροπανηγύρεις

Γράφτηκε από την

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδας ενημερώνει για τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Σταμάτη Μέλλου με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωστοποίηση στο δήμαρχο των θέσεων του σωματείου σχετικά με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο.
Όπως υποστηρίζει το σωματείο και ο πρόεδρός του κ. Μέλλος, το εν λόγω προσχέδιο νόμου καταργεί τις εμποροπανηγύρεις. Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου για τη συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Μεσσήνης και του προέδρου του, το προσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης χαρακτηρίζεται “νομοσχέδιο-έκτρωμα”, το οποίο θα πρέπει “να αποσυρθεί άμεσα και να ξανασυνταχθεί από την αρχή”.
Ειδικότερα το Σωματείο Υπαίθριων Εμπόρων υποστηρίζει πως “είναι ένα νομοσχέδιο που στην ουσία καταργεί τις εμποροπανηγύρεις, με αποτέλεσμα τόσο την οικονομική ζημία των δήμων αλλά και τις τραγικές οικονομικές συνέπειες στην τοπική επιχειρηματική κοινωνία μιας που όταν διεξάγεται μια εμποροπανήγυρη οι τόποι παίρνουν ζωή κατά τη διάρκειά τους”. Μάλιστα, ο κ. Μέλλος, συνεχίζει η ανακοίνωση του σωματείου, “ζήτησε την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης, ενώ προέτρεψε τον δήμαρχο να πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης να αποσύρει το νομοσχέδιο «έκτρωμα»”.
Η ίδια ανακοίνωση καταλήγοντας αναφέρει ότι ο Γιώργος Αθανασόπουλος από την πλευρά του “δήλωσε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά μας εφόσον ισχύσει το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου και θα τοποθετηθεί δημόσια όταν δοθεί σε διαβούλευση, μιας που συμφώνησε πως το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει τόσο στους δήμους όσο και στους υπαίθριους εμπόρους και τίποτα παραπάνω”.