Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 11:57

Συγκρότηση επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Συγκρότηση επιτροπής επίβλεψης προγράμματος αδέσποτων ζώων στον Δήμο Τριφυλίας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως τονίστηκε στην εισήγηση, το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του δήμου έχει ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και τέλος την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο. Είναι σημαντικό όλα τα αδέσποτα ζώα να είναι στειρωμένα, για τον περιορισμό του πληθυσμού τους, υγιή, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα για λόγους βιωσιμότητάς τους αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας.
Για την επίβλεψη του παραπάνω προγράμματος είναι απαραίτητη η συγκρότηση μιας επιτροπής. Η επιτροπή αποτελείται από τους: Σωτήρη Μπακούρο αντιδήμαρχο με αναπληρωτή τη Μαρία Παναγοπούλου αντιδήμαρχο. Παντελή Γκολφόπουλο διοικητικό υπάλληλο του δήμου ως μέλος, με αναπληρωτή τον Παρασκευά Μηλιώνη γεωπόνο του Δήμου Τριφυλίας. Ιωάννη Μαρκόπουλο ιδιώτη κτηνίατρο στο Δήμο Τριφυλίας ως μέλος, με αναπληρωτή τον Πέτρο Σταθάκο ιδιώτη κτηνίατρο στο Δήμο Τριφυλίας. Δημήτριο Λάππα ως μέλος, υπεύθυνο του Φιλοζωικού Τμήματος "Πολίτες σε Δράση" Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Γιακουμάκη εθελοντή σε φιλοζωικές δράσεις. Έφη Σταματογιαννοπούλου ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Αγγελοπούλου υπεύθυνη του Φιλοζωικού Συλλόγου Γαργαλιάνων «Νοιάζομαι και προστατεύω».