Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 11:11

Ο κορονοϊός φρενάρει την ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό, σύμφωνα με τον Βασιλόπουλο

Ο κορονοϊός φρενάρει την ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό, σύμφωνα με τον Βασιλόπουλο

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό δεν έχει γίνει ακόμα η ευρεία ενημερωτική συνάντηση στο Δήμο Καλαμάτας για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα”, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο δήμαρχος παρατήρησε ότι πρέπει να αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων για να γίνει έγκαιρα, πριν την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η συνάντηση, στην οποία θα μετέχουν και οι επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών, όπως έχει δεσμευτεί και ο ίδιος.
Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι την Τετάρτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με μελετητές και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ρώτησε αν έχουν συμπεριληφθεί οι παρατηρήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας στην υπό εκπόνηση μελέτη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό -“να μη φθάσουμε στο σημείο να έρθει η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να μπορούμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις, αλλά να μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα” τόνισε χαρακτηριστικά. Τους υπενθύμισε, όπως ανέφερε, πως “ήταν δέσμευσή τους ότι θα συναντηθούμε να μιλήσουμε πριν φθάσουμε στην έγκριση του τελευταίου σχεδίου”. Και βεβαίωσε ότι θα γίνει η συνάντηση, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.
Γ.Σ.