Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 11:29

Ευθύνες Λεβεντάκη σε Κατσίβελα για ανάπλαση πλατείας Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την


Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Κατσίβελα, για το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων και όλα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Λεβεντάκης επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Κατσίβελα και αναφέρει: «Αν τελικά χαθεί το έργο αυτό, αποκλειστικοί υπαίτιοι και υπόλογοι στους πολίτες των Γαργαλιάνων και όλης της Τριφυλίας θα είστε εσύ και η “παρέα” σου, κ. Κατσίβελα, που θα έχετε αποφασίσει για όλους, ερήμην τους». Επίσης δεν λείπουν οι βολές για τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων λέγοντας: «Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος του τοπικού των Γαργαλιάνων (που δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας στην πόλη) φρόντισε, με ανακρίβειες και ψέματα, σε επαφές του με προέδρους άλλων συλλόγων της πόλης και χωρίς να έχουν λάβει γνώση τα υπόλοιπα μέλη, να δημιουργήσει ένα έντονα αρνητικό κλίμα, φέρνοντας την καταστροφή».
Στην ίδια ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι κατέθεσε μήνυση κατά του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Αδρακτά για προκλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά που τη συνόδευαν και απειλές.
Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει:
«Με νέο, χθεσινό έγγραφό του στα τοπικά ΜΜΕ, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, θέλησε αυτή τη φορά να προβάλλει και μια άλλη ιδιότητα (κρυφό του απωθημένο, ίσως…) αυτήν, του δημοσιογράφου.
Δεν εξηγείται αλλιώς…
Μιας και σε αυτό ξεδιπλώνει (και μάλιστα σε πολλά σημεία του, με τρόπο ανορθόγραφο και ασυνάρτητο), τα τεκταινόμενα της 7ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 23.02.2021 (με τηλεδιάσκεψη).
Τουλάχιστον θα περιμέναμε από αυτόν, αν μη τι άλλο, να υπάρχει ένα ίχνος σαφήνειας στα γραφόμενά του, έτσι ώστε να μπορούν να τον καταλάβουν όλοι και να μην αναρωτιούνται: “τι θέλει να πει ο ποιητής…;”.
Όπως και να ’χει, όμως, αλλού βρίσκεται το “resume” της υπόθεσης και αυτό δεν είναι άλλο από την ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων, που ο ίδιος το έχει αναγάγει σε “μέγα θέμα” και την εμμονική, πλέον, στάση του απέναντί μου.
Ας του απαντήσω, λοιπόν…
Εσύ είσαι αυτός που βρίσκεται σε ένα διαρκές παραλήρημα κ. Κατσίβελα, από την ώρα που οι δημότες του Δήμου Τριφυλίας σε “εκθρόνισαν” και σε έστειλαν σπίτι σου.
Γιατί άραγε… αναρωτήθηκες ποτέ;
Αυτός, που οφείλει να κοιτάξει το είδωλό του στον καθρέπτη και να κάνει τη δική του αυτοκριτική, είσαι εσύ και μόνον εσύ, ο πρώην δήμαρχος του… τίποτα.
Το “παραμύθι” σου, βλέπεις, δεν είχε το αίσιο τέλος που περίμενες και γι’ αυτό ακόμα προσπαθείς να “χωνέψεις” την ήττα σου και το μόνο που βλέπεις μπροστά σου είναι δράκοι και φαντάσματα.
Το “εγώ” σου, είναι αυτό που προέχει και προκειμένου να το “χορτάσεις”, βάζεις στην άκρη το, όποιο, καλό του τόπου σου και του κοινωνικού συνόλου.
Ακολουθώντας τη συνήθη τακτική σου, σπέρνεις ζιζάνια και δημιουργείς εύφορη γη για αντιζηλίες, φιλονικίες, έχθρες και διχόνοιες.
Την άποψή μου και τις σκέψεις μου, σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων, τα έχω εκφράσει και διατυπώσει δημόσια και επίσημα, μέσα από δημοκρατικές προτάσεις και διαδικασίες.
Θα μπορούσα να προχωρήσω το έργο της ανάπλασης, χωρίς να σας ρωτήσω κ. Κατσίβελα και το ξέρετε πολύ καλά αυτό, αλλά δεν το έκανα.
Οπότε το: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» το επιστρέφω σε εσάς και σε ορισμένους άλλους ακόμα, σαν εσάς.
Είμαι ανοικτός, σε κάθε καλοπροαίρετη προσέγγιση, από οπουδήποτε και οποιονδήποτε προέρχεται, προκειμένου να βρεθεί μια “χρυσή τομή” και να απολαύσουμε στο μέλλον όλοι, αλλά κυρίως οι κάτοικοι της πόλης των Γαργαλιάνων, μια όμορφη, λειτουργική και κυρίως ασφαλή πλατεία.
Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του κ. Ανδρινόπουλου, που ειπώθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, και εννοείται πως οι επαγγελματίες της πόλης των Γαργαλιάνων θα κάνουν χρήση της πλατείας σε τόσα τετραγωνικά μέτρα, όσα τους αναλογούν, βάσει των τετραγωνικών μέτρων των καταστημάτων τους.
Η πλατεία των Γαργαλιάνων ανήκει σε όλους τους επαγγελματίες της και όχι σε μερικούς από αυτούς, όπως και σε όλους τους πολίτες της.
Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να εξυπηρετήσω προσωπικά συμφέροντα κανενός και θα επικρατεί πάντα η νομιμότητα.
Και στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω τον Εμπορικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, όσον αφορά στο θέμα της ανάπλασης της πλατείας, καθώς επίσης και στον υγιή διάλογο μαζί μου.
Δε δέχομαι απειλές και τραμπουκισμούς από κανέναν, κ. Κατσίβελα… αυτά, εκεί που σας παίρνει!
Ήδη, για την προκλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Αδρακτά, κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, την οποία συνόδευαν μάλιστα και απειλές του, κατέθεσα χθες μήνυση και το λόγο, πλέον, θα έχει η δικαιοσύνη.
Δε διατίθεμαι, για χάρη δύο - τριών ατόμων, που λειτουργούν κακόβουλα, να χαθεί ένα τέτοιο έργο, το οποίο μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα, με χρηματοδότηση ύψους (520.000,00) ευρώ.
Διενεργήσατε και ψήφισμα, το οποίο συνυπογράφουν και δύο πολιτικοί μηχανικοί από την παράταξή σας, βάσει του οποίου αρνείστε το έργο για την ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων και με θράσος το απαιτείτε κιόλας.
Γιατί άραγε…;
Προφανώς, γιατί φοβάστε πως θα φανείτε “λίγος” στα μάτια των συμπολιτών σας και συν τοις άλλοις θα φανεί και η ανεπάρκειά σας, ως δημάρχου, εν αντιθέσει με εμένα, που έχω ήδη δώσει “δείγματα γραφής” με τα έργα μου, στο μικρό χρονικό διάστημα που είμαι δήμαρχος, και προτίθεμαι να αλλάξω, προς το καλύτερο, όχι μόνο την όψη της πόλης των Γαργαλιάνων, αλλά και ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής της.
Αν τελικά χαθεί το έργο αυτό, αποκλειστικοί υπαίτιοι και υπόλογοι στους πολίτες των Γαργαλιάνων και όλης της Τριφυλίας θα είστε εσύ και η “παρέα” σου, κ. Κατσίβελα, που θα έχετε αποφασίσει για όλους, ερήμην τους.
Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος του τοπικού των Γαργαλιάνων (που δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας στην πόλη) φρόντισε, με ανακρίβειες και ψέματα, σε επαφές του με προέδρους άλλων συλλόγων της πόλης και χωρίς να έχουν λάβει γνώση τα υπόλοιπα μέλη, να δημιουργήσει ένα έντονα αρνητικό κλίμα, φέρνοντας την καταστροφή.
Και ο "νοών νοείτω" φυσικά, γιατί το έκανε...
Σταματήστε, επιτέλους, όλοι σας την καταστροφολογία.
Γιατί κ. Κατσίβελα, όσο και αν προσπαθείτε, εσείς και οι όμοιοί σας (κάποιοι εκ των οποίων δεν έχουν ούτε καν καταγωγή από τους Γαργαλιάνους), με απεγνωσμένες κινήσεις και παρεμβάσεις (ακόμα και σε αρμόδιες υπηρεσίες) να μου βάλετε φραγμούς και εμπόδια και να σταματήσετε χρηματοδοτήσεις έργων, θα με βρίσκετε πάντα απέναντί σας.
Εγώ εκπροσωπώ, βάσει της εντολής που μου δόθηκε από τους Τριφύλιους πολίτες, την πόλη των Γαργαλιάνων και τους πολίτες της και θα φανούν στην πορεία, όλα όσα έχω προγραμματίσει να γίνουν στην πόλη αυτή.
Και τότε... θα κριθώ εκ του αποτελέσματος.
Θα αγωνιστώ, με όλες μου τις δυνάμεις και πάντα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, για όλα εκείνα που μου επιτρέπεται να διεκδικήσω, από τη θέση του δημάρχου, νόμιμα, για τον τόπο μου.
Οπότε, δεν τελειώσαμε ακόμα κ. Κατσίβελα.
Γιατί… πάντα θα έπεται συνέχεια, από τη δική μου πλευρά!».