Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 21:33

Φλερτάρει με το “βαθύ κόκκινο” η Μεσσηνία: 600 κρούσματα δείχνουν τα λύματα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Φλερτάρει με το “βαθύ κόκκινο” η Μεσσηνία: 600 κρούσματα δείχνουν τα λύματα της Καλαμάτας

Με το “βαθύ κόκκινο” φλερτάρει η Καλαμάτα, μιας και τα λύματα του βιολογικού σε δείγμα που λήφθηκε στις 3 Μαρτίου δείχνουν περίπου 600 ενεργά κρούσματα κορονοϊού.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ανακοινώθηκαν απόψε από το Δήμο Καλαμάτας, ενώ είχε προηγηθεί το απόγευμα η εκτίμηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι η Μεσσηνία σύντομα θα περάσει στο "βαθύ κόκκινο", κάτι που συνεπάγεται και περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται:

“Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Μαρτίου 2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών εβδομαδιαίων ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 3 Μαρτίου 2021.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31094088 δείγμα από την είσοδο του βιολογικού ανιχνεύθηκε αυξημένο ιικό φορτίο SARS-CoV-2.
Σύμφωνα με τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, από το εργαστήριο υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 600 φορείς/ασθενείς”.


NEWSLETTER