Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 08:28

Ανάδοχος για ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

Γράφτηκε από τον
Ανάδοχος για ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

 

Την κατακύρωση της σύμβασης στον ανάδοχο, την PPS Square Tεχνική IKE, για το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, προϋπολογισμού 1.680.200 ευρώ, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, με τηλεδιάσκεψη.

Το έργο θα υλοποιηθεί με έκπτωση 55,23%, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) και η συμβατική του προθεσμία είναι 300 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Στόχος της ανάπλασης στην πλατεία Υπαπαντής είναι να αποκατασταθεί το δάπεδο, να τοποθετηθούν νέα καθιστικά, να αναβαθμισθεί ο φωτισμός, να ενισχυθεί το πράσινο της πλατείας και να πάψει να είναι χώρος στάθμευσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι από το έργο της ανάπλασης έχει εξαιρεθεί το νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας Υπαπαντής, σε έκταση περί τα 160 τ.μ., για το οποίο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) γνωμοδότησε θετικά σχετικά με την ανασκαφή των αρχαίων που βρίσκονται εκεί μπαζωμένα. Θέση που, σύμφωνα και με πρόσφατη δήλωση του δημάρχου, δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης, όπως έχει αποτυπωθεί στο τοπογραφικό διάγραμμα κι έχει προσδιοριστεί στην εγκεκριμένη μελέτη ανάπλασης του χώρου της πλατείας.

Χθες οι επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφιών Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης πρότειναν και πάλι τη χρηματοδότηση της σωστικής ανασκαφής από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ως υποέργο της ανάπλασης, καθώς το συγκεκριμένο έργο εξασφάλισε μεγάλη έκπτωση και περισσεύουν χρήματα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER