Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 14:33

Καλαμάτα: Μέσα σε 6 μήνες θα υλοποιηθεί η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Μέσα σε 6 μήνες θα υλοποιηθεί η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

 

Μέσα σε 6 μήνες πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.

Κατά τους 4 πρώτους μήνες υλοποίησης θα υπάρξει ταλαιπωρία των μετακινούμενων προς και από τον οικισμό του Κορδία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αναδόχου εταιρείας που ενέκρινε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Τους 3 πρώτους μήνες θα εφαρμοστεί μονοδρόμηση της Πλαστήρα, με κίνηση προς τον Κορδία, ενώ τον 4ο μήνα προβλέπεται να αποκλειστεί τελείως η κυκλοφορία.

Με βάση τη διευθέτηση κυκλοφορίας - σήμανσης εκτελούμενων εργασιών που εγκρίθηκε χθες, η κίνηση των οχημάτων που θα αποκλειστούν για τους 4 αυτούς μήνες προτείνεται να διεξάγεται μέσω της Διασποράς και του κόμβου της στη Νέα Είσοδο.

Αρχικά, τον πρώτο 1,5 μήνα θα εκτελεστούν οι εργασίες στο νότιο πεζοδρόμιο, τον επόμενο 1,5 μήνα στο βόρειο και τον 4ο μήνα στο οδόστρωμα της οδού με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης. Τους 2 τελευταίους μήνες του έργου θα γίνουν οι εργασίες του νέου κυκλικού κόμβου στο τέρμα της Αρτέμιδος και στην αρχή της Πλαστήρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, θα υλοποιηθεί με ανάδοχο την εταιρεία “Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε.”, με έκπτωση 57,36% και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.

Με το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία, από την Αρτέμιδος μέχρι τον Κορδία προβλέπονται: Η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος, Ευαγγελιστρίας, Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας. Η εφαρμογή τυπικής διατομής κύριας συλλεκτήριας οδού για περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και συγκεκριμένα της εφαρμογής της δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390μ. επί του αριστερού (νότιου) πεζοδρομίου. Η σήμανση - ασφάλιση της οδού και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Η κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων για την αποστράγγιση - αποχέτευση του καταστρώματος και των παρόδιων ιδιοκτησιών. Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.α.).

Γ.Σ.


NEWSLETTER