Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 10:57

Μήνυμα Καρβέλα για την ημέρα της γυναίκας

Γράφτηκε από την
Μήνυμα Καρβέλα για την ημέρα της γυναίκας

“Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, ότι η γυναίκα είναι το ασθενέστερο φύλο, η 8η Μαρτίου μας δίνει τη δυνατότητα κάθε χρόνο να εκφράζουμε πιο έντονα τα συναισθήματα και τον θαυμασμό μας για τη δύναμη που επιδεικνύουν όλες αυτές οι γυναίκες, οι οποίες ευρισκόμενες στην πρώτη γραμμή, επιμελούνται την καθημερινότητά μας και με περίσσια υπομονή και επιμονή αναλαμβάνουν ταυτόχρονα με επιτυχία, πολλούς δύσκολους ρόλους, όπως αυτόν της Μάνας, της Συζύγου, της Κόρης και της Εργαζόμενης”.


Αυτό επισημαίνει σε μήνυμά του για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και σημειώνει:
“Μέσα από την ιστορία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έχουμε διαπιστώσει με δέος την ανδρεία που μπορεί να επιδείξει μια γυναίκα! Από την Ελληνική Επανάσταση του ’21 και την κατοχή του ’40, μέχρι την πανδημία του κορονοϊού και την εποχή της πάταξης της σωματικής και ψυχικής κακοποίησης, οι γυναίκες, με μεγαλειώδη δυναμισμό, πρωτοστατούν στον αγώνα της κοινωνίας για πρόοδο.
Μα πέρα από τα φωτεινά παραδείγματα που έχουν χαράξει τον δρόμο εξέλιξης της ανθρωπότητας, όλοι μας κάθε μέρα συναντάμε γυναίκες εξίσου δυναμικές.
Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό εκφράζω τον θαυμασμό μου και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στο δήμο μας, στις γυναίκες της ζωής μου, που κάθε μέρα με διδάσκουν τις αξίες της ζωής. Εύχομαι ολόψυχα σε όλες εσάς, να προστατεύετε και να αγαπάτε τον εαυτό σας, να εκφράζεστε ανοιχτά για ό,τι σας προβληματίζει, να συνεχίσετε να διεκδικείτε την ποιότητα και να μάχεστε για την ισότητα, έχοντας πάντα όλους εμάς στο πλευρό σας. Χρόνια Πολλά!”.


NEWSLETTER