Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 18:54

Ακόμα πιο πίσω το σχέδιο πόλης στην Κηπούπολη

Γράφτηκε από τον
Ακόμα πιο πίσω το σχέδιο πόλης στην Κηπούπολη


Ακόμα πιο πίσω πάει η ολοκλήρωση και η εφαρμογή του σχεδίου πόλης στην Κηπούπολη της Καλαμάτας.

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε (καταψήφισε η Μαρία Οικονομάκου) τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας για την καταχώρηση της πράξης εφαρμογής της περιοχής Κηπούπολης στο Κτηματολόγιο, “κατά 90 ημέρες, δεδομένου ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου δεν αποτελεί αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου”.
Η αρχική προθεσμία ήταν 3 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 1η Δεκεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με την εισήγηση που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης, “η μελέτη που ανατέθηκε έχει ως αντικείμενο την οργάνωση των στοιχείων της 3/2017 κυρωμένης πράξης εφαρμογής περιοχής Κηπούπολης σε ηλεκτρονική μορφή, προκειμένου να καταχωρηθούν στο οικείο κτηματολόγιο. Η ανάδοχος εταιρεία αιτήθηκε την παράταση της σύμβασης κατά 90 ημέρες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας Covid-19 (δυσκολία παραλαβής στοιχείων από αρμόδιες υπηρεσίες κ.λπ.) Επίσης, η επόπτης της μελέτης του θέματος, λόγω της πανδημίας Covid 19 έκανε χρήση της προβλεπόμενης εκ του νόμου ειδικής άδειας (από 11/2020 έως και 1/2021)”.
Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι “η καταχώρηση αφορά το τεχνικό και το νομικό μέρος, και τώρα κάνουμε το τεχνικό. Το νομικό είναι εσωτερική υπόθεση του Κτηματολογίου”. Ανέφερε, ακόμα, πως “η καταχώρηση γίνεται στις υπηρεσίες του Κτηματολογίου στην Αθήνα κι εκεί υπάρχει δυσκολία από την απαγόρευση στις μετακινήσεις”.
Γ.Σ.


NEWSLETTER