Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 19:51

Δριμής για συνδέσεις ύδρευσης στα Φιλιατρά

Δριμής για συνδέσεις ύδρευσης στα Φιλιατρά

 

«Ακόμα να τελειώσουν οι συνδέσεις ύδρευσης στα Φιλιατρά» επισημαίνει ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» Δημήτρης Δριμής.

Υπογραμμίζει ότι το έργο είναι κρίσιμης σημασίας και καθυστερεί δραματικά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το έργο “Συνδέσεις δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών”, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε το 2019. Αναδείχτηκε ανάδοχος με έκπτωση 55% και υπογράφτηκε σύμβαση με το δεύτερο μειοδότη και έκπτωση 5%. Αυτό έγινε γιατί ο πρώτος μειοδότης δεν προσκόμισε στη ΔΕΥΑΤ αναγκαίο δικαιολογητικό για την υπογραφή της σύμβασης. Και ενώ στο δημοτικό συμβούλιο επιμείναμε στο δήμαρχο, είτε να επαναδημοπρατηθεί το έργο είτε να ζητήσουν μεγαλύτερη έκπτωση από το δεύτερο μειοδότη, αυτοί υπέγραψαν, το 2020, σύμβαση με έκπτωση 5%.

Το έργο, σύμφωνα με τη σύμβασή του, έπρεπε να παραδοθεί στις 30 Ιουλίου 2020.

Δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Ένα απλό έργο, 400 περίπου συνδέσεων, με μηδενική έκπτωση (5%), σέρνεται με συνεχείς παρατάσεις. Η τελευταία παράταση έληξε στις 28/2/2021 και εκκρεμεί νέα.

Επειδή: Η ολοκλήρωση του έργου των συνδέσεων με το νέο δίκτυο ύδρευσης είναι κρίσιμης σημασίας καθώς θα μειώσει τις βλάβες και την απώλεια νερού και, κυρίως, θα βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού της πόλης.

Το έργο καθυστερεί δραματικά. Φτάνει το Πάσχα. Έρχεται το καλοκαίρι. Ταλαιπωρήσατε τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Φιλιατρών, με συνεχείς βλάβες και διακοπές νερού το περυσινό εφιαλτικό καλοκαίρι.

Οφείλετε να απαντήσετε στους Φιλιατρινούς: Πότε, με το καλό, σκοπεύετε να τελειώσει και να παραδοθεί σε χρήση των δημοτών το έργο; Οι συνεχείς παρατάσεις είναι συμβατές με το συμφωνητικό που έχει υπογραφεί;».