Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 07:30

Διαγωνισμός Προμήθειας Συστήματος από το Δήμο Καλαμάτας: Ηλεκτρονική πληροφόρηση για πεζούς και οδηγούς

Διαγωνισμός Προμήθειας Συστήματος από το Δήμο Καλαμάτας: Ηλεκτρονική πληροφόρηση για πεζούς και οδηγούς

Σε διεθνή διαγωνισμό θα προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας για την εγκατάσταση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ηλεκτρονικού συστήματος πληροφόρησης -οδηγών και πολιτών- για την κυκλοφορία, αλλά και τη δυνατότητα στάθμευσης στην πόλη.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου -που χρηματοδοτείται στο σύνολό του από το πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" του ΕΣΠΑ- ανέρχεται σε 196.650 ευρώ με τον ΦΠΑ.
Τη σχετική απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση -με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρο Μπρεδήμα να ψηφίζει λευκό και τον εκπρόσωπο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τάσο Νιάρχο, να καταψηφίζει.
Οι δυο τους επέκριναν, ο πρώτος την καθυστερημένη ενημέρωση του σχετικού φακέλου -αργά χθες το πρωί-, ενώ ο δεύτερος σημείωσε ότι η πίστωση θα καταλήξει και πάλι σε χέρια ξένων εταιρειών.
Το σύστημα που προβλέπεται αφορά στην εγκατάσταση α) ειδικών πινάκων σε 10 επιλεγμένες στάσεις λεωφορείων, οι οποίες θα ενημερώνουν για τον χρόνο άφιξης των λεωφορείων, β) ειδικών πινάκων στα δύο πάρκινγκ του Νέδοντα, που θα πληροφορούν για τη διαθεσιμότητα ελεύθερων θέσεων και γ) ηλεκτρονικού πίνακα -πιθανότατα στη Νέα Είσοδο- προς ενημέρωση των εισερχόμενων οδηγών για την κυκλοφορία στην Καλαμάτα, η οποία θα καταγράφεται από δίκτυο αισθητήρων κίνησης.
Εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή -στη χθεσινή της συνεδρίαση- ενέκρινε, επίσης κατά πλειοψηφία- τη διενέργεια διαγωνισμού για την εγκατάσταση αυτόνομων συστημάτων φωτισμού, με μίνι φωτοβολταϊκά πάνελ, καθώς και ενημερωτικών πινάκων, σε 38 στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ.
Το έργο -προϋπολογισμού 73.381,80 ευρώ με τον ΦΠΑ- χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μπουζιάνης.
Τέλος, στην ίδια συνεδρίαση, η επιτροπή ενέκρινε -κατά πλειοψηφία- τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την τουριστική προβολή των ορεινών περιοχών του Δήμου Καλαμάτας.
Ο προϋπολογισμός είναι 40.590 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται -κατά 70%- από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης "Αλέξανδρος Μπαλτατζής".
Β.Γ.Μ.