Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 09:42

Ενώ λήγει η προθεσμία: Σύσκεψη για το ΓΠΣ Γαργαλιάνων

Ενώ λήγει η προθεσμία: Σύσκεψη για το ΓΠΣ Γαργαλιάνων

Με το χρόνο να έχει λιγοστέψει δραματικά και με την τελευταία ευκαιρία του Δήμου Τριφυλίας για το ΓΠΣ Γαργαλιάνων να λήγει στο τέλος του μήνα, μια ακόμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα στους Γαργαλιάνους. Σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο έργο δόθηκε από το δήμαρχο Κώστα Κόλλια μετά από σχετικό ερώτημα που του τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Αγγελόπουλο.


Οπως σημείωσε χθες μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος, το Σάββατο που μας πέρασε έγινε μια ευρεία σύσκεψη των μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, μηχανικών μελών του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας από τους Γαργαλιάνους, του μελετητή, δημοτικών συμβούλων της ΔΕ Γαργαλιάνων και προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων για αυτό το ζήτημα.
Η συζήτηση, επισήμανε ο δήμαρχος, ήταν διεξοδική και προσπάθησαν για σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στα δύο σχέδια που έχουν κατατεθεί και τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει από το ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας. 
Να σημειώσουμε εδώ ότι τα σχέδια αυτά έχουν κατατεθεί από τον Δήμο Γαργαλιάνων. Μετά την κατάθεση του πρώτου σχεδίου υπήρξαν θυελλώδεις αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να ξαναγίνουν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να κατατεθεί και δεύτερη πρόταση, για την οποία όμως από το ΠΕΧΩ έχουν γίνει πολλές αρνητικές παρατηρήσεις.
Ετσι στην σύσκεψη που έγινε προσπάθησαν να συγκεράσουν όλες αυτές τις απόψεις και προτάσεις και να καταλήξουν σε μια πρόταση ΓΠΣ που θα συμβαδίζει με τις παρατηρήσεις του ΠΕΧΩ.
Μάλιστα από την πλευρά του δήμου ανατέθηκε στον μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας Ηλίας Σκουτέρη η κωδικοποίηση των προτάσεων αυτών.
Μέσα στην εβδομάδα θα επιδιωχθεί συνάντηση με το ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον ίδιο το γενικό γραμματέα, ώστε όπως υπογράμμισε ο κ. Κόλλιας να καταλήξουν σε ένα σχέδιο που θα έχει προοπτικές έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Κ.Μπ.