Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 19:42

Το πρόγραμμα εορτασμού στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Αύριο, 25η Μαρτίου, ο Ελληνισμός γιορτάζει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου από το Δήμο Μεσσήνης, από την Τρίτη ορίστηκε γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός, ενώ αύριο το βράδυ και μεθαύριο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.
Ειδικότερα, οι εορτασμοί ξεκίνησαν σήμερα στην Εύα με την τέλεση μνημοσύνου στον χώρο ταφής των Παπατσωναίων, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, και συνεχίζονται μεθαύριο στη Μεσσήνη και σε χωριά του δήμου, ως εξής:

ΜΕΣΣΗΝΗ
Μεθαύριο ανήμερα της εθνικής επετείου, στην έδρα του δήμου, τη Μεσσήνη, οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ., με την έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία, παρουσία της δημοτικής αρχής και αντιπροσωπείας της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Στη συνέχεια ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου Μεσσήνης θα συγκεντρωθούν στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης».
Στις 10 π.μ., οι επίσημοι θα μεταβούν σε πομπή στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, όπου θα τελεστεί η καθιερωμένη δοξολογία. Μετά το πέρας της, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.
Στις 10.25 π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για τον επίσκοπο Ανδρούσης και Μεσσήνης Ιωσήφ.
Στις 10.40 π.μ., οι επίσημοι θα μεταβούν στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας, όπου θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη των εθνικών ηρώων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Στις 6 μ.μ. θα γίνει υποστολή της σημαίας.
Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης Μιχάλης Μπιζύμης.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Στις 9.30 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδρούσας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου.

ΒΑΛΥΡΑ
Στις 9.30 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Αθανασίου και κατάθεση στεφάνου.

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
Στις 9.30 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και κατάθεση στεφάνου.

ΕΥΑ
Στις 10 π.μ., δοξολογία στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και κατάθεση στεφάνου.

ΛΟΓΓΑ
Στις 9.30 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνου.

ΠΕΤΑΛΙΔΙ
Στις 10 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνου.

ΧΑΤΖΗ
Στις 10 π.μ., δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και κατάθεση στεφάνου.

ΤΡΙΚΟΡΦΟ
Στις 9.30 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνου.

Ο Δήμος Μεσσήνης διευκρινίζει ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους δημόσιας υγείας, και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.