Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 20:11

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Στη σκιά του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων θα γίνει ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Τριφυλία.

Καθώς όμως φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση, εκδηλώσεις θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας, μεθαύριο Πέμπτη:
- Στην Κυπαρισσία, στον ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία και στις 10.15 θα γίνει δοξολογία και θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.
Στη συνέχεια στεφάνια εντός του ναού θα κατατεθούν από τους: δήμαρχο Τριφυλίας, εκπρόσωπο της Περιφέρειας, διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, διοικητή Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας, Σύλλογο Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, εκπρόσωπο Τοπικού Τμήματος ΠΕΑΕΑ. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους ένδοξους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης και θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.
 - Στα Φιλιατρά, θα τελεστεί θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό Τιμίου Προδρόμου, μετά το πέρας της οποίας στις 10.15 θα γίνει δοξολογία. Στις 10.30 στην κεντρική πλατεία θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας, της Κοινότητας Φιλιατρών και της Εθνικής Αντίστασης. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει τμήμα της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.