Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 20:37

Δήμος Τριφυλίας: Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής για συνάντηση συνδικαλιστών με Λεβεντάκη

Γράφτηκε από την
Δήμος Τριφυλίας: Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής για συνάντηση συνδικαλιστών με Λεβεντάκη

 

Καυστικό είναι σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ) για τις δηλώσεις των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «αντί να τον καταγγείλουν (το δήμαρχο) και να αποκαλύψουν στην τοπική κοινωνία την απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά του δημάρχου, δέχτηκαν τις φτηνές του δικαιολογίες». Αναλυτικά σημειώνεται:

«Όλα καλά και όλα ωραία τα βρήκε η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβαντάκης, στη συνάντηση που έγινε στις 16 Μάρτη! Τι και αν πριν δυόμιση μήνες σκοτώθηκε ένας εργάτης καθαριότητας και ακόμα δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση των ευθυνών και των αιτιών του δυστυχήματος. Τι και αν υπήρχαν καταγγελίες εργαζομένων για απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους, για παράνομες και παράτυπες εντολές και για την υποχρεωτική τους εκτέλεση (εντέλλεσθε). Φαίνεται ότι ο δήμαρχος είναι αλλεργικός με την νομιμότητα. Δεν πέρασε ούτε χρόνος από τότε που με προφορική του εντολή άδειαζαν σκουπίδια τα απορριμματοφόρα, σε παράνομη χωματερή, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των οδηγών!

Όλα αυτά ξεχάστηκαν αφού ο δήμαρχος αρνήθηκε τις καταγγελίες των εργαζόμενων, είπε ότι “…οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν…” διέψευσε τα τοπικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι οι ενέργειές του παρεξηγήθηκαν και… βρε αδερφέ θα διορίσει και έναν συγγενή του αδικοχαμένου 53χρονου εργάτη για να δείξει την ευαισθησία του και το ανθρώπινο πρόσωπο, κάτι όμως για το οποίο δεν έγινε τίποτα μέχρι τώρα, αφού δεν διεξήχθη διοικητική εξέταση και δεν εκδόθηκε σχετικό πόρισμα για τα αίτια του συμβάντος!

Το πιο αποκαρδιωτικό όμως ήταν που οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, έμειναν ικανοποιημένοι δηλώνοντας ότι “υπήρξαν αμοιβαίες εξηγήσεις, αναγνωρίστηκαν λάθη και από τους εργαζομένους…”, ότι “ η αυριανή θα είναι καλύτερη σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τους εργαζομένους…” και ότι “θα είναι καλύτερη μέρα για το Δήμο Τριφυλίας…”!

Τι έγινε, συνάδελφοι; Αντί να καταγγείλετε τον δήμαρχο για όλα τα παραπάνω, τον βγάλατε “λάδι” και του δώσατε βήμα για να βγει από τη δύσκολη θέση του και από υπόλογος για τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, τις απαράδεκτες συμπεριφορές προς τους εργαζόμενους, για την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου, για την μη τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την παροχή των μέσων ατομικής, έγινε κριτής των πάντων και εμφανίζεται και γαλαντόμος ότι θα διορίσει και έναν συγγενή του θανόντος στο δήμο;

Μας προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αντί να τον καταγγείλουν και να αποκαλύψουν στην τοπική κοινωνία την απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά του δημάρχου, δέχτηκαν τις φτηνές του δικαιολογίες. Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θεωρεί ότι ο συνδικαλισμός αυτού του τύπου έχει χρεοκοπήσει και δεν προσφέρει τίποτα στους εργαζόμενους. Οι δημόσιες σχέσεις, ο παραγοντισμός και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν έχουν καμιά σχέση με τις καθημερινές ανάγκες, τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων. Με τους εργοδότες δεν έχουμε κοινά συμφέροντα και δεν είμαστε συνεργάτες. Οι δήμαρχοι, με άλλοθι τις ελλείψεις σε προσωπικό, ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες, προσλαμβάνουν εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και εντατικοποιούν την εργασία με αποτέλεσμα την αύξηση και των εργατικών ατυχημάτων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μέσα από τα σωματεία τους να αγωνιστούν για μόνιμη και σταθερή εργασία, για προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων, για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των ΣΣΕ».


NEWSLETTER