Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 10:44

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες στα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 Μύρισε για τα καλά η… άνοιξη και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας έχουν προετοιμάσει για τον Απρίλιο όμορφες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, πρώτα - πρώτα τα ΚΔΑΠάκια αυτό το μήνα θα γίνουν μικροί παλαιοντολόγοι. Με τις οδηγίες των εκπαιδευτών του Εργαστηρίου Περιβάλλοντος και Επιστημών, τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα φτιάξουν τα δικά τους απολιθώματα. Επειτα μέσα από το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού θα “αγκαλιάσουν” τις Ημέρες Τέχνης με τη δημιουργία του δικού τους ψηφιακού παραμυθιού, ενώ ως μικροί ερευνητές θα γνωρίσουν τα μνημεία του τόπου μας.
Το Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας θα “ταξιδέψει” τα ΚΔΑΠάκια σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας για να γνωρίσουν τα διαφορετικά ήθη και έθιμα του Πάσχα, ενώ θα διασκεδάσουν φτιάχνοντας τη δική τους ψηφιακή πασχαλινή κάρτα ευχών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο Εργαστήρι Πληροφορικής και Ρομποτικής.
Τέλος, τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί και ο μεγάλος διαγωνισμός σωστής διατροφής, όπου όλα τα ΚΔΑΠάκια δεν πρέπει να ξεχάσουν να πάρουν μέρος, με τους πρώτους να κερδίζουν δώρα από το Εργαστήρι Φυσικής Αγωγής.
Ολες οι δραστηριότητες θα αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δήμου. Οι γονείς που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ τους για να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν το σχετικό σύνδεσμο.