Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 08:56

Δήμος Καλαμάτας: Μέσα στον Απρίλιο η λειτουργία του Συντονιστικού παραβατικότητας (βίντεο)

Δήμος Καλαμάτας: Μέσα στον Απρίλιο η λειτουργία του Συντονιστικού παραβατικότητας (βίντεο)

Τις επόμενες εβδομάδες, μέσα στον Απρίλιο, πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου κατά της παραβατικότητας στο Δήμο Καλαμάτας, από την Ελληνική και τη Δημοτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, το ΕΣΥΚ αναμένεται να εγκαινιάσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί το Κέντρο στο ιστορικό Δημαρχείο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένονται και οι σχετικές αδειοδοτήσεις κεντρικά από την ΕΛ.ΑΣ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο δήμαρχος είπε ότι “το Συντονιστικό Κέντρο προχωράει. Εχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται στο χώρο που θα φιλοξενήσει το Συντονιστικό, με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ενα θέμα που εξετάζεται από τους τεχνικούς και τους ανθρώπους του υπουργείου είναι το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης και των καμερών ρύθμισης της κυκλοφορίας που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία. Αναμένουμε κεντρικά τις ανάλογες αδειοδοτήσεις και υπάρχει η εκτίμηση ότι σύντομα στην περιοχή μας θα βρεθεί και ο υπουργός, που θα κάνει τα εγκαίνια και τις σχετικές ανακοινώσεις”.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε πως “για αρχή θα τοποθετηθούν 10 κάμερες σε κεντρικά σημεία, σε χωριά”, ενημερώνοντας ότι “τεχνικοί από το υπουργείο εξέτασαν όλο το δήμο κι έχουν κάνει προτάσεις για το πού πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες, ώστε να υπάρχει η ασφάλεια που απαιτείται”. Πρόσθεσε ότι έχουν δώσει 30 περίπου θέσεις και μέσα στην πόλη, για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, και διευκρίνισε πως “θα γίνει η αρχή με τις 10 πρώτες, τις πιο βασικές, και θα συνδεθούν κι άλλα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες και επιτρέπεται η διαχείρισή τους”.