Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 08:32

Αποξήλωση εναέριου μετασχηματιστή στην Κορώνη

Γράφτηκε από την

 

Ολοκληρώθηκε χθες το έργο της αποξήλωσης του εναέριου μετασχηματιστή και των καλωδίων δημοτικού φωτισμού, ενώ έγινε και η υπογειοποίησή τους, στην πλατεία Μόλου της Κορώνης.

Εργο προϋπολογισμού 69.290,80 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Πύλου - Νέστορος, με φορέα υλοποίησης τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, καθώς αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, η δημοτική αρχή έθεσε το ζήτημα σε προτεραιότητα και το υλοποίησε. Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει τη διασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ωφελεί το περιβάλλον και αναβαθμίζει αισθητικά την εικόνα της περιοχής.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, δήλωσε ότι “οι αισθητικές αναβαθμίσεις και η ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου ηλεκτροδότησης στο δήμο, αποτελούν πρωταρχικό μας στόχο, καθώς συμβάλλουν στη σύγχρονη ανάπτυξη των πόλεων. Με την υπογειοποίηση λύνεται ένα χρόνιο ζήτημα πρωτίστης σημασίας, το οποίο επιβάρυνε την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Ανάλογα έργα υπογειοποίησης ακολουθούν στην Κοινότητα Χώρας, με προϋπολογισμό 86.969,35 ευρώ. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του έργου. Πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών μας θα πορευόμαστε για έναν καλύτερο δήμο, όπως μας αξίζει”.