Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 19:23

Πρόταση για ανάπλαση παραλιακής Μαραθόπολης

Πρόταση για ανάπλαση παραλιακής Μαραθόπολης

Την υποβολή πρότασης του Δήμου Τριφυλίας, για τη χρηματοδότηση του έργου «Ανάπλαση παραλιακής Μαραθόπολης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 276.174,98 ευρώ και υποβάλλεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Προτεραιότητα 4 «Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής», με τίτλο «Δημόσιες επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών».
Οι εργασίες που προβλέπονται μεταξύ άλλων είναι: Εκσκαφές και αποξηλώσεις λοιπών επιστρώσεων (τσιμεντοκονίες, σκυροδετήσεις, κράσπεδα κλπ), κατασκευή υπόβασης από θραυστό υλικό για την ισοπέδωση των επιφανειών. Πλακόστρωση με ψηφιδόπλακες 40Χ40 σε επιφάνεια εμβαδού 1.188,00 τ.μ. Κυβόστρωση με κυβόλιθους 15Χ15 σε επιφάνεια εμβαδού 126,00 τ.μ. Πλακόστρωση με ειδικές πλάκες 40Χ40 για τη δημιουργία οδηγού τυφλών και ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ σε επιφάνεια εμβαδού 154,00 τ.μ. Πλακόστρωση με πέτρινες πλάκες ορθογωνισμένες ,στο νότιο τμήμα της οδού, σε επιφάνεια εμβαδού 375,00 τ.μ. Κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων σε δύο θέσεις. Κατασκευή με πέτρα 3 παρτεριών και 5 καθισμάτων (παγκάκια). Φύτευση 10 δέντρων κατάλληλων για παραθαλάσσιο κλίμα (αρμυρίκι, ακακία κ.α.). Εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου. Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και κάδων καθαριότητας κατοικίδιων. Τοποθέτηση ιστών φωτισμού πλήρων με τα φωτιστικά σώματα, την καλωδίωση, τα ακροκιβώτια, τις θυρίδες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Σε περίπτωση που προκύψει υπέρβαση του αιτούμενου προϋπολογισμού από το ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα, το επιπλέον ποσό θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Τριφυλίας.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα και τη χορήγηση 5ης παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση
Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» διάρκειας δεκατριών ημερολογιακών ημερών
από τη λήξη της προηγούμενης παράτασης, δηλαδή μέχρι τις 8 Μαϊου 2021, χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, για λόγους άρτιας και ασφαλούς υλοποίησης του έργου.