Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 18:54

Δήμος Καλαμάτας: 1.598 κιλά χοιρινού κρέατος σε 515 άπορες οικογένειες

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: 1.598 κιλά χοιρινού κρέατος σε 515 άπορες οικογένειες

Συνολικά 1.598 κιλά χοιρινού κρέατος σε 515 άπορες οικογένειες με συνολικά 1.468 μέλη, πρόκειται να μοιράσει ο Δήμος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες, εν όψει του Πάσχα.

Η διανομή, με διατακτικές προμήθειας (από την εταιρεία Αδελφοί Π. Μουργή, που ανακηρύχθηκε προμηθευτής μετά από διαγωνισμό), θα γίνει σύμφωνα με την κατάσταση καταγραφής απόρων δημοτών της Διεύθυνσης Πρόνοιας.
Την ενίσχυση των απόρων δημοτών με διατακτικές προμήθειας κρέατος ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου την Τετάρτη, με τηλεδιάσκεψη.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας, 1 άτομο θα πάρει 2 κιλά, οικογένειες με 2 και 3 άτομα θα πάρουν από 3 κιλά, οικογένειες με 4 άτομα 4 κιλά, με 5 άτομα 5 κιλά, με 6 άτομα 6 κιλά, με 7 και 8 άτομα 7 κιλά.
Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης πρότεινε να εξεταστεί την επόμενη φορά η δυνατότητα παροχής κρέατος από αρνί ή κατσίκι, όπως προβλέπει το έθιμο του Πάσχα ή και να υπάρχει δυνατότητα κάποιος να επιλέξει το κρέας που θέλει με τα ανάλογα χρήματα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης συμφώνησε να τεθεί ως προβληματισμός και για το Πάσχα και για τα Χριστούγεννα με την παροχή γαλοπούλας.
Στο ερώτημα αν οι προσφορές ιδιωτών της πόλης σε παροχή φαγητού προς οικονομικά αδύνατους δημότες είναι σε συνεννόηση, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι πέρα από τη Χριστιανική Στέγη που προσφέρει ένα γεύμα, ένα Σάββατο το μήνα, οι άλλες προσφορές δεν έχουν συνδεθεί με τη λίστα της Διεύθυνσης Πρόνοιας και αποτελούν πρωτοβουλία των ιδιωτών.


NEWSLETTER