Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 07:57

Βασιλόπουλος σε Σταμάτη: Τμηματικά το δάνειο των 4 εκ. ευρώ για τις διανοίξεις (βίντεο)

Βασιλόπουλος σε Σταμάτη: Τμηματικά το δάνειο των  4 εκ. ευρώ για τις διανοίξεις (βίντεο)

Για το σημαντικό δάνειο των 4 εκ. ευρώ που πρόκειται να πάρει ο Δήμος Καλαμάτας για διανοίξεις δρόμων στην Ανατολική Παραλία, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρη Σταμάτη.

“Θα πρέπει του χρόνου να είναι η χρονιά της Παραλίας” σχολίασε σε δήλωσή του ο δήμαρχος, και αφού ανέφερε ότι υπήρχαν προβλήματα και κίνδυνοι μέρος του δανείου να μη δοθεί, είπε πως “βρήκαμε λύσεις και τελικά θα λάβουμε την έγκριση γι’ αυτό το δάνειο, σταδιακά – ανάλογα με την εξέλιξη θα εκταμιεύεται και θα προχωρούν οι διανοίξεις”.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι πολύ σπουδαίο ζήτημα για την Παραλία είναι και τα υπόλοιπα του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, και κατέγραψε το πάρκινγκ στα 8 στρέμματα ανατολικά του ναού της Ανάστασης, τα πάρκινγκ της Ναυαρίνου κοντά στην Καρακούση και απέναντι από το Στάδιο, καθώς και την ανάπλαση της οδού Εθνικού Σταδίου. Από το ίδιο πρόγραμμα θα γίνει η ανάπλαση - μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, στο τμήμα Φαρών - Ακρίτα, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι με το δάνειο των 4 εκ. ευρώ θα γίνουν οι διανοίξεις των οδών Βουλγαροκτόνου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μεθώνης, Υψηλάντου, Κορώνης και Παπανικολή.