Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 17:57

Δήμος Καλαμάτας: Εξαίρεση έργων από το πλαφόν του “Αντώνης Τρίτσης”

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Εξαίρεση έργων από το πλαφόν του “Αντώνης Τρίτσης”

Να εξαιρεθεί το έργο της δεξαμενής ύδρευσης στον Αϊ-Γιάννη Καρβούνη από το πλαφόν των 22 εκ. ευρώ που δικαιούται ο Δήμος Καλαμάτας από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και να ενταχθεί επιπλέον, ζητεί ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε δήλωσή του για τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τη Διαχειριστική Επιτροπή και με τον γ.γ. Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ενημέρωσε ότι μεθαύριο Τετάρτη θα συναντηθεί και με τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα για το “Αντώνης Τρίτσης”. Παρατήρησε ότι “το επόμενο διάστημα πρέπει να καθορίσουμε τις προτεραιότητες”, αφού ο δήμος έχει καταθέσει συνολικά 23 προτάσεις έργων με πάνω από 60 εκ. ευρώ. Πληροφόρησε ότι υπάρχουν άξονες που εξαιρούνται από το πλαφόν, όπως τα Ειδικά Σχολεία, το Ψηφιακό Μουσείο και ο προσεισμικός έλεγχος.

Οσον αφορά τα έργα που έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και υπολογίζονται στο “Αντώνης Τρίτσης” που θα εγκριθεί, ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα έργα της β’ φάσης του αγωγού ύδρευσης, του δικτύου ακαθάρτων σε Θουρία και Λέικα και της αγροτικής οδοποιίας που προέρχονται από το “Φιλόδημος” είναι και τα 3 συμβασιοποιημένα, με αποτέλεσμα από τα 22 εκ. ευρώ που δικαιούται ο Δήμος Καλαμάτας να αφαιρείται το ποσό της σύμβασης και όχι του αρχικού προϋπολογισμού. Δηλαδή, θα αφαιρεθούν 3,9 εκ. και όχι 6,3 εκ. ευρώ.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι είναι έργο “σημαία” για το δήμο η δεξαμενή ύδρευσης στον Αϊ-Γιάννη Καρβούνη, καθώς είναι συνέχεια του εμβληματικού έργου του αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος. Και σημείωσε πως ζητεί να εξαιρεθούν τα 5 εκ. ευρώ που προβλέπονται για τη δεξαμενή, γιατί θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER