Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 23:04

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τηλεδιάσκεψη για παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Γράφτηκε από την
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τηλεδιάσκεψη για παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών

“Ανάπτυξη υποδομής γεωχωρικών πληροφοριών”, ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου.

Σε ανάρτησή του αναφέρεται ότι “ο Δήμος Καλαμάτας υλοποιώντας τη στρατηγική του για την παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα στελέχη του, σε όλους τους δημότες, τους επαγγελματίες και τους φορείς της δημόσιας διοίκησης, επενδύει σε ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτόμες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσεται ένα σύγχρονο γεωπληροφοριακό σύστημα με αντικείμενο τη διαχείριση και διάχυση της διαθέσιμης ψηφιακής γεωχωρικής πληροφορίας”.
Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του δήμου, εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των Συλλόγων Μηχανικών, παρουσιάστηκε το πλαίσιο της δημιουργίας των απαραίτητων ψηφιακών υποδομών του δήμου.
Στην παρέμβασή του ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε πως “ένα σημείο αναφοράς αποτελεί και η δημιουργία ψηφιακού χάρτη του Δήμου Καλαμάτας. Σε αυτό τον ψηφιακό χάρτη θα αποτυπώνεται κάθε πληροφορία που ενδιαφέρει τους δημότες μας, αλλά και εμάς τους ίδιους για την ορθολογικότερη λειτουργία μας στις υπηρεσίες του δήμου. Ενδεικτικά μέσα από τον ψηφιακό αυτό χάρτη θα παρέχονται πληροφορίες που σχετίζονται με πολεοδομικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα τους όρους δόμησης κάθε περιοχής του δήμου, πληροφορίες για τα σχέδια πόλης, τροποποιήσεις που έχουν υπάρξει, ζητήματα που αφορούν οικοδομικές άδειες, επικείμενα, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα. Πέραν των περισσότερο εξειδικευμένων θεμάτων, στόχος είναι να παρέχονται δεδομένα και πληροφορίες και για ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία της πόλης, πληροφορίες για την καθαριότητα, το πράσινο, την επικοινωνία των δημοτών με το δήμο”.
Ανέφερε, επίσης, ότι “ο ψηφιακός χάρτης θα αποτελέσει ένα εργαλείο μέσω του οποίου θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμα καλύτερος συντονισμός συναρμόδιων υπηρεσιών, θα μπορούσαν για παράδειγμα να αποτυπωθούν οι παιδικές χαρές του δήμου μας από τη Διεύθυνση Πρασίνου, τα έργα που είναι σε εξέλιξη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μια σειρά από άλλες εφαρμογές. Μία ακόμα δυνατότητα που μας δίνεται είναι η καταγραφή όλων των μελετών που κατά καιρούς έχουν εκπονηθεί στον δήμο μας (μελέτες βιωσιμότητας, τοπογραφικά, αρχιτεκτονικά, στατικά κ.λπ.), με σκοπό να είναι προσβάσιμες από τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας, ώστε να μπορούν να ολοκληρωθούν όταν υπάρξει η κατάλληλη χρηματοδοτική δυνατότητα”.


NEWSLETTER